Daniel Băluţă este apărat pe Facebook, de pe conturi ce par false

Share

Credeaţi că atât a fost cu Daniel Băluţă, primarul eco al PSD, apărat de interlopi, de la Sectorul 4? V-aţi înşelat…

Peste o sută de conturi false îl susțin și îl apără pe primarul Sectorului 4, pe Facebook. Trolii care îl elogiază pe Daniel Băluță se ascund în spatele unor poze furate, de la o damă de companie din Israel, până la o cântăreață din Mexic sau chiar o jucătoare de volei din București.

Atunci când nu postează comentarii pe pagina edilului, armata digitală din sectorul 4 distribuie articole pe diverse grupuri sau comentează pe paginile unor publicații de presă.

Prezența lor a fost simțită și în ultimele „bătălii” purtate de Băluță, precum cea în care el a a depus o plângere la DIICOT împotriva unor jurnaliști de la Libertatea și Newsweek. Unul dintre mesajele principale rostogolite de armata de troli are la bază denigrarea presei: „Jurnaliștii sunt vanduti unor interese”, „Nu mai există presă, există doar naratori politici”.

În profilul de Facebook, Mirela Zocea este o tânără jucătoare de volei în echipa CSM București. Și-a făcut cont de Facebook abia în mai 2020, însă de atunci a fost foarte activă online.

Îi plac înghețata și prăjiturile, însă apreciază mâncarea sănătoasă, pe care o cumpără din Piața Sudului din sectorul 4, acolo unde locuiește. Nu îi este frică să recunoască că savurează bârfele din Cancan, pe care le distribuie pe social media, însă e la fel de interesată de știrile ProTV.

Este credincioasă și deseori postează despre activitatea unei organizații de voluntariat cu activitate în zona Moldovei și a Ucrainei.

Pe lângă toate astea, Mirela este extrem de mândră de primarul care se ocupă de sectorul ei, Daniel Băluță. Distribuie deseori postările lui, însă cel mai des îi lasă comentarii: „Împreună suntem mai puternici săptămână ușoară domnule Primar și productivă”, „Mult succes si Doamne Ajuta!”, ”Tot sectorul arată de nota 10”, „Un sector ordonat datorită dvs”.

Drilea Denisa este de asemenea jucătoare de volei la CSM București. Principala asemănare dintre cele două fete este însă alta: amândouă au aceleași poze pe Facebook. Diferența constă în faptul că Drilea Denisa este cine pretinde a fi, iar Zocea Mirela e un cont fals care i-a furat identitatea și care acum a îi face propagandă primarului sectorului 4.

Zocea Mirela este doar unul dintre cele peste o sută de conturi false din armata de troli care îl susține pe Daniel Băluță.

Buletin de București a reușit să identifice 102 troli care au dat mesaje pozitive la adresa primarului sectorului 4. Cel mai vechi cont fals a fost creat în primăvara anului 2019. Tot atunci și-a început activitatea armata digitală.

Share