Vânătorii care au organizat uciderea ursului Arthur au sesizat CNA

Share

Ce le-a trecut vânătorilor din asociaţia care a organizat vânătoarea ursului Arthur este pur şi simplu de necrezut.

Asociația care a organizat vânătoarea, în care prințul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur, a sesizat CNA, pentru a sancționa “toate posturile TV, posturile de radio, presa liberă și on-line, pentru comunicarea de informații false”.

De notat că, în conformitate cu Legea Audiovizualului, CNA nu poate să sancţioneze decât presa video şi audio. Sesizarea a fost transmisă de președintele Asociației “Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Mărmureanu-Biro Leonard, conform Ziare.com.

“În spațiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România și Europa, fără argumente științifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcția de activist de mediu nu se regăsește în Clasificarea funcțiilor din România.

Pentru dovada acesteia găsiți în spațiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere și online și a postărilor pe platforma Facebook”, susține președintele asociației, în sesizarea transmisă Consiliului Național al Audiovizualului.

În continuare, se mai afirmă că sunt atașate poze cu urși mai mare decât Arthur, exemplare care ar fi fost vânate pe fondurile cinegetice gestionate de asociație.

sesizare cna, arthur, rus, print austria

Share