Udrea poate pleca din ţară, cererea DNA de control judiciar, respinsă

Share

Curtea de Apel București a respins cererea DNA, privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdicția de a părăși țara, în dosarul în care aceasta a fost condamnată în prima instanță la opt ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori. Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnat de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită și spălarea banilor.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, pentru delapidare și instigare la spălarea banilor.

Ea a primit 3 ani, pentru instigare la delapidare și două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 și 5 ani. Acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani, cu executare.

Jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată de DNA, pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Alte condamnări: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) – 6 ani, pentru luare de mită; Victor Tarhon (fost președinte al Consiliului Județean Tulcea) – 4 ani cu suspendare, pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare, pentru delapidare.

Share