Transnistria recunoaște că vaccinurile livrate au fost donate de România

Share

Cumva, Transnistria separatistă beneficiază şi ea de donaţiile româneşti umanitare, cel puţin în ceea ce priveşte vaccinul Covid.

Vadim Krasnoselski, liderul nerecunoscutei republici transnistrene, a revenit cu o nouă postare în care a dat credit României pentur livrarea în regiune a primelor doze de vaccin.

În urmă cu o zi, el dezinformase într-o postare pe rețelele sociale, spunând că respectivele doze ar fi fost livrate de Organizația Mondială a Sănătății.

Liderul transnitrean a scris pe canalul său de Telegram că cele 1.800 de doze de vaccinuri livrate în regiune au fost donate de România și și-a exprimat recunoștința față de gestul Bucureștiului.

El a adăugat că Tiraspolul negociază în paralel eventuala livrare a unor doze din vaccinul rusesc Sputnik.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova au anunţat încă de la începutul acestei săptămâni că circa 1.800 de doze de vaccin din lotul de 21.600 de doze, primit din partea României, vor fi trimise la Tiraspol.

România a donat săptămâna trecută peste 20.000 de doze de vaccin Republicii Moldova, iar premierul Florin Cîțu a declarat pentru G4Media.ro că România va trimite încă aproximativ 180.000 de doze până la finalul lunii martie.

Share