Tot ce trebuie să știi înainte de startul EURO 2020

Share

A mai rămas mai puțin de o lună până la startul EURO 2020, turneul continental de fotbal din cadrul căruia patru meciuri vor fi găzduite și de România.

Pe 11 iunie, la Roma, se dă startul EURO 2020, cu meciul dintre Turcia și Italia. Turneul continental va fi găzduit de 11 orașe din 11 țări diferite, o premieră pentru un Campionat European. Finala este programată pe 11 iulie, la Londra.

Grupele EURO 2020 sunt următoarele:

GRUPA A: Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

GRUPA B: Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

GRUPA C: Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord

GRUPA D: Anglia, Croația, Scoția, Cehia

GRUPA E: Spania, Suedia, Polonia, Slovacia

GRUPA F: Ungaria, Portugalia, Franța, Germania

Din grupe se califică echipele clasate pe primele două locuri și cele mai bune patru ocupante ale locurilor trei.

Franța și Anglia, favorite să câștige EURO 2020

Franța și Anglia sunt văzute drept principalele favorite la câștigarea EURO 2020, ambele având cota 6.00 la NetBet. Ele sunt urmate de Belgia (cota 6.50), Germania (cota 8.00), Spania (cota 8.50), Portugalia (cota 9.50), Olanda (cota 12.00) și Italia (cota 12.00).

Favorit pentru câștigarea titlului de golgheter este atacantul englez Harry Kane. Acesta are cota 7.00 și îi devansează pe Romelu Lukaku (Belgia, cota 8.50), Kylian Mbappe (Franța, cota 9.00), Cristiano Ronaldo (Portugalia, cota 10.00), Memphis Depay (Olanda, cota 17.00) și Timo Werner (Germania (cota 19.00).

Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, care a introdus deja o sumedenie de opțiuni antepost și pentru primele meciuri de la EURO 2020. De asemenea, toate meciurile de la EURO 2020 vor fi disponibile și în secțiunea NetBet pariuri sportive live.

EURO 2020 se dispută pe 11 stadioane

În premieră la un turneu continental, meciurile de la Campionatul European vor avea loc pe 11 stadioane din 11 țări diferite. Este vorba despre Wembley (Londra), Olimpico (Roma), Allianz Arena (Munchen, Olympic (Baku), Sankt Petersburg (Krestovsky), Arena Națională (București), La Cartuja (Sevilla), Puskas Arena (Budapesta), Johan Cruyff Arena (Amsterdam), Hampden Park (Glasgow) și Parken Stadium (Copenhaga).

Pe Arena Națională din București vor avea loc meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, de la ora 19:00, Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, de la ora 16:00) și Ucraina – Austria (21 iunie, de la ora 19:00), dar și o optime de finală.

Amsterdam, Budapesta, Copenhaga, Glasgow și Sevilla sunt celelalte orașe care vor găzdui meciuri din optimi. Baku, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg vor avea meciuri din sferturile de finală, în timp ce semifinalele și finala vor avea loc pe Wembley.

Inițial, pe lista cu orașe gazde erau și Bilbao și Dublin, însă UEFA nu le-a mai permis acest lucru după ce nu au acceptat spectatori în tribune.

Două brigăzi din România vor arbitra la EURO 2020

Chiar dacă echipa națională a României a ratat calificarea la EURO 2020, după barajul cu Islanda, țara noastră va fi reprezentată la turneul continental de două brigăzi de arbitri.

Ovidiu Hațegan va oficia la centru și îi va avea tușieri pe Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac, în timp ce Istavan Kovacs va merge la turneul continental cu asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

De asemenea, la EURO 2020 vom avea și o premieră, deoarece argentinianul Fernando Rapallini va oficia și el meciuri, fiind primul sud-american din istorie care va arbitra la un Campionat European. Totul face parte dintr-un schimb de experiență al UEFA cu CONMEBOL.

Cine televizează EURO 2020 în România?

Meciurile de la EURO 2020 vor fi televizate în țara noastră de posturile Pro TV și Pro X. Pro TV va transmite 45 de meciuri, iar Pro X 6.

Share