home SPORT Steaua Bucureşti va fi una: echipa Armatei Române, şi atât

Steaua Bucureşti va fi una: echipa Armatei Române, şi atât

Share

CAB a decis că echipa deținută de Gigi Becali nu mai are voie să folosească numele “Steaua” și “Steaua București”. Fotbal Club Steaua București (FCSB) nu mai are consimțământul clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis o acțiune depusă în instanță de CSA București. Ei au interzis clubului FCSB să utilizeze marca în competițiile sportive.

Efectul se va vedea pe documente, bilete de acces, în publicitate, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive.

Steaua Bucureşti, radiată din denumirea comercială FCSB

Admite în parte acțiunea. Interzice pârâtei (…) să folosească fără consimțământul reclamantei semnele ‘Steaua’, ‘Steaua București’.

Ori semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale. În special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive.

, se arată în decizia instanței. Judecătorii obligă ONRC să radieze marca din denumirea comercială a clubului lui Gigi Becali.

Cererea CSA Steaua de daune, respinsă

Magistrații însă au respins cererea CSA București de acordare a unor daune cominatorii. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali. El solicită printre altele recuperarea unui prejudiciu de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii. Este vorba despre perioada anilor 2004 — 2014.

Într-unul dintre procese solicităm la tribunal să își schimbe denumirea, deoarece, prin decizia ÎCCJ 3425/2012 marca pe care societatea comercială o avea la OSIM a fost anulată. Acum societatea comercială își desfășoară activitatea în campionatul Ligii I cu denumirea comercială.

Avem o acțiune în justiție pe această temă. Nu dorim radierea societății, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim să ne protejăm patrimoniul și mărcile pe care le avem înregistrate la OSIM.

, declara pe 14 decembrie președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea.

Clubul Sportiv al Armatei și-a înființat recent o echipă de fotbal, iar fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competițional 2017 — 2018 și are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

Share