home SPORT Spre un campionat compromis

Spre un campionat compromis

Share

Sportul trucat e un nonsens. Aranjamentele îi diluează atracția imprevizibilului, pentru că imprevizibilul reprezintă, în fond, esența mistică, dureroasă și zîmbitoare a sportului.

Agerpres via 9am

În final, regiile ajung să-i roadă și pereții dulci ai ultimului refugiu: povestea. Un fotbal despre care se știe că e corupt nu mai poate spune nici o poveste. De la începutul campionatului, Adrian Porumboiu condamnă neregulile Oțelului Galați și pe ale lui CFR Cluj. Fosta și, crede Porumboiu, viitoarea campioană.

Ambele, ca să-i dăm cuvîntul vasluianului, “și-au clădit performanțele pe minciună și pe blaturi”. Repetate zi de zi, oră de oră, pixel de pixel, acuzele au devenit principala temă a Ligii 1. Să nu ne ascundem! Despre asta se vorbește și asta e senzația predominantă a primelor 7 etape din ediția cu numărul 94 din Liga 1.

Din acest moment, există două variante.

Porumboiu va avea o mare problemă legală și de credibilitate dacă e reclamat în instanțele sportive și apoi dat în judecată de cele două cluburi și nu poate proba sentințele pe care le-a avansat deja.

Pentru că nu e suficient ca el să cunoască faptele, nu e suficient ca acestea să fie plauzibile, linia de erori ale arbitrilor în favoarea CFR a început iar să se îngroașe!, ci e nevoie să le poată dovedi… tot pe Tolo

Share