Şefa ONAC, Cornelia Nagy, urmărită penal, achiziţii oneroase de măşti

Share

DNA a început urmărirea penală faţă de Cornelia Nagy, şefa Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC).

Direcţia o urmăreşte penal şi pe o consilieră din instituţie, ambele fiind acuzate de procurori de abuz în serviciu, scrie ziarul Adevărul.

„În cauza mediatizată prin comunicatele 394/VIII/3 şi 396/VIII/3 din 28 aprilie 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nagy Cornelia, la data faptelor şi în prezent preşedinte al Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) şi Hohan (fostă Deaconescu) Mădălina Ioana, consilier achiziţii publice în cadrul aceleiaţi instituţii publice, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, potrivit sursei citate a început urmărirea penală şi faţă de administratorii unei societăţi suspectaţi infracţiuni de trafic de influenţă, spălarea banilor, infracţiuni de fals şi înşelăciune.

„În acest context, Nagy Cornelia, în calitate de preşedinte al Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) şi Hohan (fostă Deaconescu) Mădălina Ioana, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin încălcarea legislaţiei”, mai arată DNA.

Instituţia susţine că instituţia a semant un acord cadru cu societate, pentru peste un milion de măşti, cu toate că acestea ştiau că respectiva firmă nu ar putea să le livreze. Valoarea contractului ar fi, potrivit sursei citate, de 50 de milioane de lei.

Share