Secţia Specială ignoră sentinţă definitivă a Înaltei Curţi, în Dosarul Kovesi

Share

Secţia Specială face următorul pas, în paradigma nerespectăriii legislaţiei române. Corupţia? E mai puternică decât supunerea la rigorile legii.

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție avea termen până pe 1 aprilie, să soluționeze dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa.

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a cerut, la începutul lunii ianuarie a acestui an, Înaltei Curți, ca Secția Specială să-i soluționeze mai repede dosarul în care este cercetată pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

O anchetă despre care Înalta Curte dezvăluia în 2019 că acuzațiile sunt neprobate și neclare, iar măsurile luate de procuroarea Adina Florea sunt nelegale.

Concret, fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a deschis pe 23 decembrie, la Înalta Curte, un proces având ca obiect “contestație durată proces”, conform portalului instanței.

Pe 27 ianuarie, un judecător la Înalta Curte i-a dat termen Adinei Florea, procurorul de la Secția specială, care instrumentează acest caz, să finalizeze ancheta până la 1 aprilie, având două variante: a o trimite pe Kovesi în judecată: a o scoate de sub urmărirea penală și a clasa, prin urmare, dosarul.

Secția specială a transmis, prin intermediul Biroului de presă al Parchetului General, că, în dosarul Laurei Kovesi, “nu a fost adoptată o soluție”. Practic, Secția specială nu a pus în aplicare o decizie definitivă a Instanței Supreme.

Share