home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Scandal la TVR şi o scrisoare deschisă împotriva dinozaurilor (Lovin pe RV)

Scandal la TVR şi o scrisoare deschisă împotriva dinozaurilor (Lovin pe RV)

Share

De câteva zile, TVR stă pe un butoi de pulbere. Reprezentanţii PSD din Consiliul de Administratie al televiziunii publice doresc două lucruri clare: demiterea Rodicăi Culcer de la şefia Departamentului de Ştiri şi anularea concursului pentru Comisia de Etică pe motiv ca regulamentul nu este bun.

Surprinzător, ultima cererea a fost făcută de Cristian Niţulescu, care a controlat TVR3 şi a condus Departamentul de Ştiri în guvernarea Năstase, şi care nu este pe funcţie de ieri, iar regulamentul funcţionează de aproape două decenii.

În fond, reprezentanţii PSD ar dori să controleze în continuare Comisia de Etică prin prelungirea mandatului actualei conduceri, iar dacă nu pot face acest lucru măcar să blocheze alegerile.

Momentan, victimă în acest război absurd pentru puterea din TVR a devenit jurnalista Loara Ştefănescu care s-a înscris pentru unul din cele cinci locuri disponibile. Veţi înţelege mai uşor despre ce este vorba după ce veţi lectura scrisoarea deschisă. Luni vor avea loc alegerile pentru respectiva comisie, iar războiul din TVR se va muta şi în Parlament.

SCRISOARE DESCHISA

”Sunt un spirit liber, un jurnalist profesionist, corect, ancorat în realităţile media interne şi internaţionale, dar şi viaţa reală a TVR. Lucrez în presă de aproape două decenii şi am crescut odată cu noua media democratică, definindu-mi destinul în spiritul libertăţii de exprimare, deontologiei profesionale şi al răspunderii noastre, a jurnalistilor, pentru soarta democraţiei. Ultimii 11 ani i-am petrecut în Televiziunea Publică, la Ştiri”.

Aşa îmi începeam Scrisoarea de Intenţie prin care, recent, îmi anunţam hotărârea de a candida pentru un loc de membru în Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR. Nu îmi dorisem în mod deosebit o astfel de funcţie, aşa cum nici profesional nu mi-am făcut un un crez aparte din a da din pinteni.

Lucrez însă de aproape două decenii în mass-media, ştiu că un dram de militantism este esenţa acestei profesii şi am simţit că trebuie să încerc acum, fără ca aceasta să fie o miză existenţială.

De-a lungul timpului, mi-am privit colegii de generaţie cu spirit de solidaritate şi colegialitate… citeste tot aici

citeste si: Cine se bate pentru Comisia de Etică din TVR (Pagina de Media)

Share