home MASS MEDIA Ruxandra Sararu: “Artur refuza consultul medical”

Ruxandra Sararu: “Artur refuza consultul medical”

Share

motto:
Când calul a mâncat o bară,
Din ea, scurt, a sărit o pară,
Prin coadă nu i se vedea o nară,
Când îşi făcea, pe sub copită, o gargară.

Ruxandra Sararu, vechi jurnalist in Radio Romania, fiica romancierului Dinu Sararu, si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director de imagine. Apoi mi-a declarat ca presedintele Radioului Public, Demeter Andras, e un impostor si a amenintat cu dezvaluiri. Acum e consilier personal al “impostorului”.

FOTO: StirileOnline

Si, normal, exemplu si reper profesional pentru orice angajat din Radio Romania. Iata un nou exemplu de profesionalism: o alta corespondenta de pe 25 noiembrie, de la Chisinau, unde atmosfera politica e tensionata, inainte de legislativele care decid destinul Republicii Moldova: spre vest, cap-compas Uniunea Europeana, ori spre est, heading to Moskva. Realizatorul “Matinalului” stie acest lucru. Si Ruxandra Sararu la fel.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI
(25 noiembrie, ora 7:44)
Emisiunea: “Matinal”
Realizator:
Facem un scurt popas la Chişinău, acolo de unde Ruxandra Săraru ne face, în direct, cronica unor evenimente parlamentare dinainte anunţate. Bună dimineaţa, Ruxandra!

Ruxandra Săraru: Bună dimineaţa, Felix! La 11:25 fix, preşedintele Saakaşvili a sosit pe aripile vântului pe pământul sfânt al Moldovei. A dat, întâi, cu capul de uşa aeronavei şi, apoi, a fost întâmpinat cu pâine şi sare. Aduce peste 500.000 de euro pentru satele sinistrate din Lunca Moldovei.

Iureşul evenimentelor transcede logica primară. Vacarmul este total. Se strigă, se urlă, se şopteşte. Haosul pare definitiv.

Artur dă declaraţie în funcţie de starea sa şi a vremii; se spune orice despre oricine, dar dovezile lipsesc. Vântul schimbării este cântat dinspre Georgia, iar observatorii, în număr de peste 4.000, se calcă în picioare. Jurnalişti puţini sau under covered.

Artur refuză consultul medical.

===
citeste si: Ruxandra Sararu, 21 decembrie 2010 – “Deci nu e Artur, e Igor. In corespondentele din Moldova aparea un personaj, Igor. Nu Artur. Artur era din “Ascensiunea lui Arturo Ui” trebuie oprita. Ascensiunea lui Demeter Andras trebuie oprita.”

===

Se vorbeşte tare despre un caz – Cubreacov 2. Un simplu incident dă naştere unei avalanşe de interpretări. Scenarita este la ea acasă. Se aruncă a treia oară mănuşa duelului pentru Voronin, dar şansa reuşitei este în sloganul “Toţi pentru unul sau unul pentru toţi”.

Sediile de campanie sunt pline ochi de tineri frumoşi, iar privirile lor verzi, căprui, negre sau albastre licăre a speranţă. Ea moare, speranţa, întotdeauna ultima. Doar în biroul guvernatorului Băncii Naţionale a Republicii Moldova te mai poţi relaxa. Calmul său şi liniştea domină clădirea, iar tinereţea sa este contagioasă. În rest, mă simt ca acasă şi am un sentiment de “déja vu”.

Share