home MASS MEDIA Ruxandra Sararu: “Aici abia a rasarit soarele, dar e innorat”

Ruxandra Sararu: “Aici abia a rasarit soarele, dar e innorat”

Share

motto:
Când calul a mâncat o bară,
Din ea, scurt, a sărit o pară,
Prin coadă nu i se vedea o nară,
Când îşi făcea, pe sub copită, o gargară.

Ruxandra Sararu e fiica romancierului Dinu Sararu si jurnalist de radio si televiziune. Si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie a anului trecut din SRR, unde era director de imagine, apoi mi-a spus ca presedintele Radioului Public, Demeter A ndras, e un impostor. Acum e consilier personal al “impostorului”.

FOTO: a1.ro

Din functia detinuta, ea reprezinta un reper profesional pentru orice angajat din Radio Romania. Iata al patrulea transcript al unei superbe corespondente realizate de jurnalist din capitala Republicii Moldova, Chisinau, intr-un moment de maxima tensiune.

Orice jurnalist in delegatie in interes de serviciu este un ambasador al publicatiei sale. Daca e in strainatate are si statut diplomatic. Ruxandra Sararu asemeni, nedezmintindu-se si facand corespondente pline de miez, care fac cinste Radioului Public si Romaniei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂTI (26 noiembrie, ora 7:48)
Emisiunea: ”Matinal”
Realizator: Johan Pohrib
Reporter: Ruxandra Săraru

Realizator: Urmărim în continuare desfăşurarea pregătirilor pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. Vă reamintesc, cetăţenii de peste Prut merg duminică la urne pentru a decide componenţa parlamentului, care, la rândul lui, va alege viitorul preşedinte al republicii. Cele mai proaspete informaţii legate de scrutinul din 28 noiembrie ni le aduce în ‘Matinal’ Ruxandra Săraru. Bună-dimineaţa.

Reporter: Bună-dimineaţa, Johan, bună-dimineaţa, doamnelor şi domnilor. Aici abia a răsărit soarele, dar e înnorat.

Aici, la Chişinău, silenzio stampa, dar dacă ar fi să ne luăm după Paul Gordon, asistentul doamnei Hillary Clinton, într-o declaraţie dată înainte de summitul de la Lisabona, reiese că Europa rămâne principalul partener al Statelor Unite şi după marea strategie ce se va construi după întâlnirea de la vârf din capitala lusitană.

În ceea ce priveşte politica de creare a noilor parteneriate, acestea se înscriu în direcţia dezvoltării relaţiilor cu Georgia, Moldova şi Balcanii de Vest. Pe de altă parte, Angela Merkel şi-a nuanţat poziţia faţă de euro, susţinând acum o relaţie privilegiată între această zonă şi Rusia.

Să ne întoarcem la Chişinău. Aici a fost o seară dominată de un concert al Sarei O’Connor şi se aşteaptă azi Holograful. /…/, de la Beirut, îi îndeamnă pe israelieni să pună capăt acţiunilor ce pun în pericol Orientul Mijlociu, iar de la Satu Mare, preşedintele UDMR, Markó Béla, afirmă cu tărie că nu întreaga clasă politică de la Bucureşti este iresponsabilă.

Să ne întoarcem la Chişinău, unde bate un vânt de libertate şi de demnitate. Cum ştii, dragă Johan, libertatea e cea mai mare responsabilitate şi, cum spunea prietenul meu Geoff Mulgan, acel mare strateg care a stat în spatele guvernului Imperiului Britanic timp de 15 ani şi l-a creat pe Tony Blair, cuvintele-cheie sunt ‘toleranţă’, ‘iubire’, ‘înţelegere’ şi ‘ocrotirea marilor valori şi a tinerei generaţii’.

Să auzim numai de bine. Ne reauzim, Johan, îţi mulţumesc.

Share