CT Popescu, deontologul moguloid (BadPolitics)

Share

Analistul plesuv cu trening naturalist si masina populara dar cu tainuri grase de la moguli a avut un mic spasm intelectual la stirile de seara la televiziunea mogulul prieten, Sorin Ovidiu Vantu.

foto: BadPolitics

fotoinfo: “Mulţi bani, gurul Popescu a luat de la Patriciu, căruia i-a făcut mari servicii blocând anchetele împotriva lui, ca şi de la S. O. Vântu, apărând frecvent la posturile acestuia. Cu un prilej când Popescu s-a dezis de Vântu, acesta a comentat sec: „mare om, mare caracter”. Într-adevăr!” (biografia neromantata)

Pe o jumatate de ecran (ecranul era impartit in doua) se vedea domnul Cristian Tudor Popescu cu un munte de dosare aruncate la misto in spatele domniei sale sugerand o activitate intelectuala intensa, pe cealalta jumatate fiind prezentate imagini cu revolutia din capitala Egiptului.

Dedesubtul imaginii in care ne explica una alta marele analist scria mare “Direct” de parca era cine stie ce corespondent de razboi care, insa, transmitea live din biroul sau caldut… Dar sa trecem peste acesta mica “scapare” a profesionistilor lui Vantu. Sa ne concentram pe discursul spasmodic al marelui analist moguloid.

“Demonstrantii din Egipt au atacat jurnalistii de la CNN pe care ii asociaza cu americanii. Acesta este un lucru foarte grav care arata ca situatia a scapat total de sub control, ca nimeni nu mai stie ce face, daca demonstrantii au ajuns sa atace jurnalisti”, ne-a luminat Cristian Tudor Popescu.

Am indrazni sa il contrazicem cu timiditate pe marele om afirmand ca poate egiptenii stiau exact ce fac cand au atact “jurnalistii” de la CNN. Si asta nu are nimic de-a face cu “haosul” prezentat de presa occidentala.

Poate ca jurnalistii de la CNN nu erau chiar jurnalisti si poate ca demonstrantii au simtit pericolul de deturnare a idealurilor lor de catre acesti agenti de influenta care sunt jurnalisti part-time.

Ii reamintim marelui analist cazul Christiane Amanpour de la CNN care “a participat” la revolutia romana din decembrie 1989 si care a fost demascata ulterior drept agent CIA sub acoperire.

Deci, poate ca egiptenii stiau ce fac! Si, poate ca stiau ce fac si cand au bruscat “echipa” TVR.

Poate ar trebui sa-l informam pe domnul Cristian Tudor Popescu ca prietenii jurnalisti ai domniei sale, de data asta de la Google, au prezentat o aplicatie care incearca sa-l combata pe Mubarak, care a cam inchis internetul in Egipt, sistem care transforma orice mesaj telefonic in mesaj grafic, postat apoi pe internet.

Probabil ca baietii n-au obtinut feed-back-ul asteptat de la egiptenii de bine si, in consecinta, au aplicat planul B – au trimis niste “jurnalisti” de la CNN.

Este induiosatoare, totusi, grija marelui om plesuv cu privire “vie” pentru jurnalistii persecutati, chiar daca nu a manifestat aceeasi grija pentru bietii jurnalisti opresati atunci cand a fost presedintele Clubului Roman de Presa (CRP).

Inutil sa mai precizez ca ficatul meu sensibil nu a rezistat prea mult si a dat comanda creierului sa schimbe canalul.

Din lac in put. Pe Antena 1 erau transmise imagini din Egipt iar sub acestea scria mare, cu majuscule: Incepe al treilea razboi mondial?

In cealalta jumatate am vazut-o pe “analista” cu buzite subtiri ca lama – doamna Pandele Vranceanu Firea si pe asa-numitul om cu privire de “mistret haituit”, ne referim aici la domnul Adrian Nastase care tragea aer in piept, pregatindu-se sa ne incante cu o judecata de valoare perena.

Era deja prea mult, mult prea mult…

Share