Rusia ameninţă cu un conflict direct cu NATO

Share

Rusia ameninţă cu un conflict direct cu NATO, dacă trupe ale statelor membre ale Alianței vor lupta în Ucraina.

Kremlinul i-a avertizat pe aliații europeni ai Kievului că trimiterea de trupe, pentru a lupta în Ucraina, ar duce la inevitabilitatea unui război între Rusia și NATO.

Rusia ameninţă cu un conflict direct cu NATO

Franța a declarat că, în ciuda lipsei actuale de consens, nimic, inclusiv trimiterea de forțe occidentale, pentru a lupta de partea ucrainenilor, nu ar trebui să fie exclus, în ceea ce privește prevenirea unei victorii rusești, în Ucraina.

Vorbind după un summit al liderilor continentali, desfășurat la Paris, pe 26 februarie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că există un “consens larg, pentru a face mai mult și mai repede”, pentru Ucraina.

Citeşte şi: Medvedev: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

Participanții au fost de acord să creeze o coaliție, pentru a furniza Ucrainei rachete cu rază medie și lungă de acțiune și bombe pentru a susține eforturile Kievului, de a împiedica invazia Rusiei.

Macron a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu există nici un consens, în ceea ce privește trimiterea de trupe terestre europene, în Ucraina, dar a adăugat: “Nimic nu trebuie exclus pentru a ne atinge obiectivul. Rusia nu poate câștiga acest război”, conform Global Security.

Citeşte şi: Rusia proferează noi ameninţări la adresa României

Întrebat despre remarca lui Macron, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că “simplul fapt că se discută despre posibilitatea trimiterii unor contingente în Ucraina din țările NATO este un element nou foarte important”.

Statele Unite au declarat că nu intenționează să trimită trupe terestre în Ucraina, în timp ce Germania, Marea Britanie, Spania, Polonia și Republica Cehă s-au distanțat de orice sugestie că ar putea trimite trupe terestre în luptă.

Share