Dicționar cu cei mai populari termeni de la sloturi online

Share

În cazul în care te distrezi la sloturi online, sunt șanse bune să auzi destul de des termeni cum ar fi speciala, linii de plată ori RTP. Ce înseamnă aceste lucruri până la urmă? În acest articol îți vom prezenta un scurt ghid în așa fel încât să cunoști tot ce trebuie despre sloturile online.

Sloturile online au tematică diversă, de la cea inspirată din istoria Egiptului până la jocuri simple cu fructe ori cărți de joc. Chiar dacă tematica diferă, conceptul sloturilor este același. Jucătorul alege miza și apasă spin, în speranța că va fi suficient de norocos încât să câștige.

Chiar dacă sloturile sunt jocuri simple, în limbajul utilizatorilor sunt prezenți numeroși termeni, pe care îi descriem în acest articol.

  • Role și rânduri – Fiecare joc este structurat de obicei pe role și rânduri. Rolele sunt afișate pe ecran de la stânga la dreapta, în timp ce rândurile de sus în jos. Structura diferă de la joc la joc, dar la multe dintre ele este pe un format 5×3.
  • Linii de plată (Payways) – Reprezintă combinația pe care se formează o serie de simboluri câștigătoare. Sloturile clasice au, în general, mai puține linii de plată, în timp ce cele din categoria Megaways au peste 100 de mii de linii de plată.
  • Tabel de plată – În tabelul cu informații al fiecărui slot online vei găsi o zonă în care vei vedea care sunt combinațiile câștigătoare și cât plătește fiecare simbol. Spre exemplu, dacă vorbim despre un slot inspirat din filmul The Expendables, automat simbolurile cu chipul personajelor principale vor plăti mai bine.

Ce este speciala la sloturi online?

  • Speciala – Reprezintă funcția bonus pe care unele sloturi online o au și este prezentă în diverse forme, potrivit informațiilor publicate pe Vlad Cazino Blog. Speciala le poate oferi utilizatorilor rotiri gratuite, un jackpot fix ori un bonus special de genul ‘alege și câștigă’. Pentru a declanșa speciala e nevoie să se alcătuiască pe ecran o combinație specială cu simboluri ce poate fi descoperită în tabelul de plată ori pe site-urile cu recenzii. La unele jocuri, speciala poate fi cumpărată, în așa fel încât utilizatorii să nu mai aștepte la mâna hazardului.
  • Wild – Este un simbol special care ține locul celorlalte simboluri pe role. De asemenea, acest simbol poate avea și puteri suplimentare. La unele jocuri își poate mări suprafața și să se întindă pe toată rola, poate declanșa reluări ale rotirilor sau poate genera multiplicări ale câștigurilor. Este unul dintre cele mai apreciate simboluri de utilizatori.
  • Volatilitate – Reprezintă elementul care stabilește frecvența câștigurilor. Se împarte în trei categorii: mare, mică și medie. La sloturile cu volatilitate mică, câștigurile sunt mai dese, însă sumele obținute sunt ceva mai mici. În schimb, la sloturile cu volatilitate mare ai parte de câștiguri mai rare, dar sumele sunt mai mari. În general, sloturile cu volatilitate mică sunt recomandate jucătorilor recreaționali, care practică această activitate strict de dragul distracției.
  • RTP – Este prescurtarea de la Return to Player și reprezintă procentajul din suma jucată la un slot ce va fi întors către jucători. La aproape toate sloturile din mediul online, RTP-ul este de peste 90%. Sunt și sloturi care au RTP de 99%. E important să știi că RTP-ul nu se aplică doar pentru o sesiune, ci pentru o perioadă mai mare de timp, nedeterminată.

  • Jackpot – Reprezintă o sumă suplimentară pe care o poți câștiga la sloturi online. La sloturile cu jackpot, o mică parte din fiecare spin va fi direcționată către un fond special. Iar în momentul în care câștigi jackpot-ul, vei primi întreaga sumă din acel fond. Jackpot-ul poate fi fix (prestabilit) ori progresiv (să crească pe măsură ce sunt efectuate noi rotiri).

Sursa foto – canva.com

Share