Medvedev: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

Share

Dmitri Medvedev, măscăriciul lui Vladimir Putin, spune ce i se cere să spună. Trebuie să-l luăm în serios. Este un vector al Moscovei.

Pentru că, uneori, chiar şi măscăricii trebuie să fie luaţi în serios şi trataţi ca atare.

Medvedev: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, recunoaşte că Rusia va fi mereu în război cu Ucraina, iar un motiv pentru un atac va fi găsit şi peste 10 sau 50 de ani.

“Existenţa Ucrainei este fatală pentru ucraineni. Şi nu mă refer doar la starea actuală, la regimul politic de tip Bandera (n.n.: referirea este la regimul lui Stepan Bandera, un naţionalist ucrainean care a declarat independenţa Ucrainei faţă de Rusia în 1941 şi a fost ucis de KGB, la Munchen, în 1949). Vorbesc despre orice, absolut orice Ucraina. De ce?

Existenţa unui stat independent pe teritoriile istorice ruseşti va fi acum un pretext constant pentru reluarea ostilităţilor”, a scris fostul preşedinte, pe Telegram, conform News.ro.

Citeşte şi: Medvedev, noi aberaţii: Ucraina actuală nu interesează pe nimeni în lume

“Este prea târziu. Oricine se va afla la cârma noii entităţi canceroase numite Ucraina, nu va adăuga legitimitate guvernării sale şi statut juridic “ţării” în sine. Probabilitatea unei noi ciocniri va rămâne la nesfârşit. Practic, întotdeauna.

Mai mult decât atât, există 100% şanse de a avea un nou conflict, indiferent ce documente de securitate semnează Occidentul cu regimul marionetă de la Kiev. Acesta (conflictul – n.r.) nu va fi oprit de asocierea Ucrainei la UE şi nici măcar de aderarea acestei ţări artificiale la NATO. Acest lucru se poate întâmpla peste 10 sau 50 de ani”, mărturiseşte Medvedev.

De asemenea, el crede că ucrainenii, “indiferent cât de mult le doresc moartea ruşilor acum” şi “indiferent cât de mult urăsc conducerea rusă”, vor alege într-o zi să trăiască într-un “mare stat comun”, în loc să lupte la nesfârşit şi să moară.

Citeşte şi: Medvedev vrea atacarea CPI, la Haga, cu rachete hipersonice

“Cu cât mai repede ucrainenii realizează acest lucru – cu atât mai bine”, conchide Dmitri Medvedev.

Aliatul lui Putin a devenit una dintre cele mai dure voci ale Kremlinului de la invazia rusă asupra Ucrainei în februarie 2022, în ciuda aurei de reformist şi adept al modernizării pe care a avut-o în timpul cât a fost preşedinte, între 2008 şi 2012.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 pretextând iniţial că trebuie apărată minoritatea rusă de regimul “nazist” de la Kiev.

După denazificare şi demilitarizare, Rusia a prezentat “operaţiunea sa specială” drept o luptă existenţială necesară cu Occidentul, care ar vrea să dezmembreze Rusia şi să-i fure resursele.

Share