home SPORT Romania – Serbia 2-3. Piturca sa plece de manuta cu Lupescu

Romania – Serbia 2-3. Piturca sa plece de manuta cu Lupescu

Share

Vreau ca, atunci cand va pleca Piturca pentru ca nu si-a facut treaba, sa plece odata cu acela care l-a sustinut pana in ultima clipa: Ionut Lupescu.

Romania a inceput meciul foarte sus, in echipa foarte scurta, dar nu a legat la mijlocul terenului din cauza pressingului agresiv al sarbilor si a incercat sa fructifice prin lansari pe varfuri.

Minutul 18: a inscris Jovanovic, pe contraatac, dupa un hent la un jucator sarb, exact cel care lansat atacul. Piturca a demonstrat si in acest meci ca nu stie sa gestioneze faza de atac, astfel ca sa nu fie vulnerabil in aparare.

Romania, haotica pe tot terenul

Ai nostri nu au jucat nimic, alergand si pasand haotic pe tot terenul. In timpul meciului, am remarcat ca Tamas nu facuse niciodata pereche cu Dorel Stoica. De prin minutul 30, romanii au inceput sa atace copios, pentru ca Serbia s-a relaxat putin, dar romanii nu au pus pericol decisivpe poarta adversa.

In minutul 44, Dorel Stoica si-a inscris un autogol din faza fixa, sub presiunea lui Nemanja Vidic. Bravo, Piturca, iar ai fost inspirat cu Dorel Stoica in aparare! Am aflat de la comentatorii meciului, in pauza, ca, in ultimele cinci minute ale primei reprize, Piturca a facut rocada intre Dorel Stoica si Radoi.

Nu poate fi seara pentru Romania cu Piturca

Emil Gradinescu: “Poate fi odata si seara noastra”. Nu cu Victor Piturca, Emile. Cristi Tanase l-a inlocuit la pauza pe Codrea, pe stanga-centru. Semiluft al lui Florin Costea, din dreapta careului, apoi a aparut, intr-un miniclip, Lobont, spunand adormit, fara nici o convingere: “Pe teren, noi facem jocul”.

Radoi in defensiva – e oficial acum. Gol entuziasmant, de generic, inscris de Marica in minutul 50! Avem jucatori talentati, peste valoarea antrenorului, care nu stie ce sa faca cu ei. Jocul echipei noastre a inceput sa se lege.

Motive: Dorel Stoica la mijloc (inainte de meci, va amintesc ca am dat trei solutii in fata apararii: Dorel Stoica, Tibi Ghioane si Costin Lazar), dar si introducerea inspirata de catre Piturca a lui Cristi Tanase.

Cea mai mare prostie a lui Piturca

Minutul 59: a inscris Branislav Ivanovic din alt corner, dupa o balbaiala in apararea noastra. La al treilea gol al sarbilor, Ivanovic era in ofsaid. La primul gol, faza a pornit de la un hent al unui sarb. Sa tot joci asa. La omul sarac…

Piturca a facut apoi cea mai mare prostie: Gigel Bucur, doi-la-metru, in locul lui Florin Costea. Brava! Cu fundasii sarbi foarte inalti, Bucur nu avea nici o sansa. Doar daca le trecea printre picioare. Si a mai intrat un clampau in defensiva sarba: Subotic. Asta ne lipsea.

Radomir Antic. Mare antrenor

Omul care a dominat tehnico-tactic acest meci a fost Radomir Antic. Gol Dorel Stoica, din lovitura libera, dupa un sut-centrare al lui Adrian Mutu! Iata ce inseamna sa fie folosit unde trebuie un jucator!

Sincer, il vad de-acum incolo pe Cristi Tanase numai titular la Nationala. Joaca foarte bine si este un pericol permanent. A cazut pe antebrat Cosmin Contra, in minutul 85. Jucam in noua jucatori de camp. Reintra Contra cu un bandaj elastic pe incheietura. Trist: meciul s-a incheiat cu noi invinsi.

Share