home SPORT Romania – Franta 0-0. Ne-au respectat ca pe o mare echipa

Romania – Franta 0-0. Ne-au respectat ca pe o mare echipa

Share

Un meci tacticizat la maximum, in care Franta ne-a respectat foarte mult, s-au temut de noi tare de tot si ne-au tratat ca pe o mare echipa, luandu-si masuri de precautie excesive ca sa nu ia gol. Francezii au pasat foarte mult lateral si au fost echipa care a asezat si a calmat in permanenta jocul.

Nu a existat nici o faza de atac a francezilor in care acestia sa lase in aparare mai putin de trei fundasi si, in general, cel care a avansat a fost Willy Sagnol, pe flancul drept, apoi Eric Abidal, pe cel stang. Raymond Domenech, omul care nu zambeste nici cand semneaza un contract, sarea ca un copil la sfarsitul meciului si isi felicita razand elevii. Se bucura omul la egal!…

Parerea mea este ca, daca am fi avut putin mai mult curaj, am fi avut mai multe sanse sa inscriem, insa deopotriva exista pericolul sa fim prinsi pe contraatac. Una peste alta, cred ca Victor Piturca a pregatit foarte bine acest meci, in pofida faptului ca eu – unul dintre cei 22 de milioane de selectioneri, ha-ha!, as fi inceput cu Marius, nu cu Daniel Niculae.

Ideea mea era ca William Gallas si Lilian Thuram trebuiau obositi de catre Marius, apoi acesta ar fi trebuit retras in linia de mijloc, la serviciu, iar Daniel Niculae impins in fata, sa-i alerge.

In foto este omul care astazi nu a fost chiar in apele sale, insa il intelegem, pentru ca are necazuri. Am inteles ca pleaca azi la inmormantarea bunicii sale, apoi revine in Franta pentru al doilea meci, de vineri.

Iti tin pumnii, Adrian, sa fii tare, apoi sa te intorci remontat, daca asa ceva este posibil, si sa fii stralucitor in meciul cu Italia!

Share