Robert Turcescu: Textul din Jurnalul e pe linia oficiosului Securităţii, “Săptămâna”

Share

In urma atentionarilor lui Robert Turcescu, care le cerea lui Mircea Badea si Mihai Gadea sa-si plateasca datoriile pe care le au la Fiscul Român (circa 100.000 de dolari), jurnalistul a fost atacat cu un pamflet in Jurnalul Online (“Viata de carpa, destin de sluga”).

Pagina de media

Jurnalistul Petrisor Obae a consemnat sec faptul si a comentat: “Materialul, care nu are nicio legătură cu jurnalismul, șterge pe jos cu Turcescu”.

Replica din Jurnalul Online nu a intarziat sa apara, intr-un atac suburban, fara precedent in Romania, intr-o publicatie quality, asa cum clameaza ca ar fi Jurnalul National.

citeste textul incriminat aici

In exclusivitate pentru StareaPresei.ro, reactia “viermelui băsist” Robert Turcescu:

«E un lucru pe care l-am declarat si in legatura cu textul pe care l-am citit in Jurnalul, mizeria aceea de articol, amintind de atacurile imunde din Romania Mare de la mijlocul anilor ’90, asa ca nu e de mirare.

Intr-un anume fel, personajele din categoria Mircea Badea, “Oana Croatu” si “Haisictir Olae” merg pe linia lansata in anii ’80 de oficiosul Securitatii, “Saptamana”, continuata dupa 1990 de revista Romania Mare. Linia “editoriala” e din categoria “spurca, injura si calomniaza”.

Surprinzatoare este, in acest context, lipsa de reactie a lui Marius Tuca, pentru ca de la Badea si cei ca el nici nu ma asteptam la o altfel de reactie. Indraznesc sa cred insa ca Marius Tuca este el insusi atat de scarbit de o anumita parte a presei, incat a declarat o pozitie de non-combat in actualul context.

Disocierea Jurnalul National / Jurnalul Online, cum ca primul n-ar fi acelasi lucru cu Jurnalul.ro, e subtire, cata vreme accesarea online a publicatiei te face sa tragi concluzii de sinonimie cvasiperfecta intre cele doua institutii.

Eu inca mai sper ca, in aceasta serie de invective pe care le lanseaza in special numitul Mircea Badea pe televizor la adresa subsemnatului, sa nu patim fenomenul bizar de a nu vedea padurea din cauza copacilor: cetateanul contribuabil Badea Mircea datoreaza Fiscului din Romania (aceea in care traieste si care ii ocupa tot timpul) 100.000 de dolari

In anii ’80, pentru crema intelectualitatii romanesti din tara si diaspora, a te ataca publicatia condusa Eugen Barbu, “Saptamana”, la care secondant era Corneliu Vadim Tudor, era un fel de titlu de glorie: insemna ca reprezinti ceva si ai valoare.

Share