Robert Negoiţă schimbă iarăşi bordurile din Sectorul 3

Share

Robert Negoiţă, primarul care nu mai ştie sigur când este şi când nu este membru PSD, se dă iarăşi în stambă, spărgând în continuare bani publici.

Negoiță schimbă acum bordurile roșii din sector, puse tot de el, începând din anul 2014, până în urmă cu doi-trei ani. Primarul spune acum că acestea au fost o soluție nefericită, s-au degradat și arată oribil.

Edilul spune că noile borduri sunt produse de una dintre societățile Primăriei și că vor rezista zeci de ani.

”Le schimbăm fiindcă a fost o soluție nefericită și pentru că arată oribil. În viață mai și greșim. Iar noi avem acum o soluție mult mai drăguță și mai durabilă și mai prietenoasă cu mediul.

Cele vechi arată foarte rău, sunt degradate. Au vreo 7-8 ani cele vechi, totuși. Multe au fost accidentate. Ele au fost reabilitate cât au fost în garanție, apoi le-am lăsat așa.

Nu mai îmi plac cum arată. Venim cu o nouă generație”, a declarat Robert Negoiță, pentru HotNews.ro.

Edilul spune că nu le va schimba în tot sectorul, iar prețurile nu sunt mari deoarece sunt produse de societatea Primăriei, care are o fabrică de pavele.

”Nu le schimbăm neapărat în tot sectorul, dar unde trebuie schimbat schimbăm cu varianta asta. Nu vom investi foarte mulți bani, că le producem noi, la societatea noastră.

Ne costă doar betonul și mâna de lucru. Cumpărăm doar ciment. Astea pe care le punem noi sunt ca rezistență foarte apropiate de granit. Designul a fost făcut de arhitecți.

Și bordurile de granit au o problemă. Noi le-am făcut pe cele noi în așa fel încât să nu mai ajungă asfaltatorii la ele și să le strice. Asta e principala problemă la cele de granit, se deplasează, ale noastre sunt mult mai stabile și, atunci când se schimbă asfaltul, le ating cu freza și le distrug.

Noi am făcut o margine care să reziste, dacă dau cu freza în ele, distrug freza. Eu cred că vor rezista cele noi zeci de ani, sunt altă calitate, sunt făcute în laborator, nu turnate la fața locului, le-am testat la îngheț-dezgheț în laborator și în teren.

Le-am schimbat toamna trecută, pe Fizicienilor. Să mergeți să vedeți cum arată”, a mai spus Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 3 a lansat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț, prin care își exprima dorința de a încheia un acord-cadru pe 2 ani, în valoare de 766.700 de lei, pentru achiziția de borduri. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor era 15 martie.

Este vorba despre 4 tipuri de borduri din beton, printre care și borduri roșii:

Bordură mică din beton – 9.000 ml; Bordura are următoarele dimensiuni: Lungime: 500mm. Lățime: 195mm. Grosime:250mm, culoare gri;
Bordură mare din beton B6 – 15.000 ml; Bordura are următoarele dimensiuni: Lungime: 500mm. Lățime: 100mm. Grosime:150mm, Culoare gri;
Bordură roşie – 10.000 buc; Bordura are următoarele dimensiuni: Lungime: 500mm. Lățime: 200mm. Grosime:300mm
Bordură curbă roșie – 5.000 buc; Bordura are următoarele dimensiuni: Lungime: 195mm (baza mică), 273(baza mare), Lățime: 200mm. Grosime:300mm.

Acordul-cadru nu a fost încă atribuit, potrivit datelor din SICAP. Primarul spune însă că bordurile care au fost puse/vor fi puse în sector sunt de la societatea Primăriei.

Share