Revista presei. Victor Becali implicat in santajul de la Electrica

Share

Impresarul de fotbal ar fi „intermediat“ certurile dintre un interlop şi un director de la Electrica, sustine Adevarul. Omul de afaceri Tonea Chiriac, cunoscut în lumea interlopă, a fost arestat, după ce a şantajat un director că are înregistrări cu el de la orgii sexuale.

Romania libera sustine ca motivul santajului defapt ar fi fost ca directorul ar fi luat 800.000 de euro de la niste camatari. Corneliu Stan ar fi legat, prin membrul gruparii interlope in cauza, de Mihai Necolaiciuc. Halal, barbate! Astia ne sunt managerii, ca brazii.

Curierul National anunta ca Ioana Maria Vlas ramane in arest, dupa ce Judecătoria Ploieşti a respins joi o cerere de eliberare condiţionată a acesteia. Vlas a fost condamnată definitiv în luna iunie a anului 2009 la 10 ani de închisoare în dosarul FNI. Instanta a fixat pentru luna noiembrie termenul la care aceasta poate face o nouă cerere.

Bine-bine, cu orgiile santajuale ale lui Becali mai pot trai, dar pe Ioana Maria Vlas ce a apucat-o? Nu spunea ea ca se simte foarte bine in puscarie, pentru ca in libertate ii este teama sa nu fie omorata?

Cristian Preda a venit la Interviurile Gandul si spune ca Oprea nu ar trebui să fie ministrul Apărării, iar Videanu ar trebui să renunţe la politică, dacă îi este frică să iasă pe stradă. Avand in vedere simpatia deosebita pe care n-o am pentru Gabriel Oprea, prefer sa-mi amintesc de o conferinta de presa de la PD, de prin anul 2002 sau 2003.

Adriean a venit sa ne vorbeasca despre strategia economica a Partidului Democrat si nu am inteles nimic. Absolut nimic. Asa ca nici nu am scris vreun articol. A doua zi nu am citit nimic in presa relevant spus de Videanu, care sa-mi fi scapat cumva.

Puterea informeaza ca Băsescu pregăteşte remanierea unor miniştri, iar Udrea nu este pe listă. Practic, aceasta remaniere este exact cel mai bun lucru: ministrii uzati, de genul lui Seitan (care, din punctul meu de vedere, a facut o gafa cu drepturile de autor), ori Oprea (care este o pata mare pe obrazul si-asa congestionat al Executivului) sunt inlocuiti.

Sunt curios ce se va intampla cu aceia fara putere politica, de genul lui Funeriu, care a facut o singura fapta buna: i-a curmat chinul Melaniei (Mandas Vergu). In acelasi timp, Executivul ramane pe pozitii, intr-un moment in care ar fi bine sa nu ne trezim si cu o criza guvernamentala.

Si o stire de externe, dar care este o pilda exemplara pentru noi: Bursa de la Budapesta s-a prabusit din cauza temerilor ca Ungaria este in situatia Greciei, anunta Ziarul financiar.

In urma cu cateva zile, am aflat ca BNR a irigat piata cu o suma uriasa, ca sa nu cada leul, in perioada manifestatiilor din Grecia. Unul dintre lucrurile care se putea petrece era caderea Bursei de Valori Bucuresti, ca si-asa este ea prapadita rau de tot.

Share