Revista presei. Un prieten: Polonia

Share

Adevarul: Eşecul Schengen ne arată un prieten: Polonia “Olanda şi Finlanda au blocat extinderea spaţiului Schengen, dar Polonia ne-a ajutat să obţinem o amânare a votului”

metrolic

Curentul: Partidul „Antena 3“ începe să fie părăsit de candidaţii manciurieni “Partidul Conservator este pe cale să nu mai poată fi reprezentat. Nu din lipsă de angajaţi la Grivco, ci pentru că oameni cât de cât politici din curtea varanului încep să părăsească corabia care se scufundă vizibil”

EvZ: Traian Băsescu, la B1 TV: Domnul Duda nu are simțul ridicolului. El joacă un rol. Bietul ex-rege a fost împins într-o partitură “Băsescu l-a atacat dur în această seară pe Prințul Radu Duda, pe care l-a acuzat că «nu are simțul ridicolului», că face un joc politic în beneficiul «lui Voiculescu, PSD și PNL». «Bietul ex-Rege a fost împins într-o partitură. E problema sa, sunt relațiile lui cu Voiculescu, PSD și PNL»”

Fin.ro: OMV si-a schimbat strategia: inchide rafinarii si va investi masiv in cautarea de petrol si gazePlecarea lui Wolfgang Ruttenstorfer in luna martie a acestui an si venirea lui Gerhard Roiss in fruntea OMV a consemnat nu numai o simpla schimbare de persoane, ci si o noua abordare strategica a companiei austriece

Curierul national: Şoc pentru producătorii de medicamente! “Taxa clawback impusă de Guvern îi va obliga să plătească sute de milioane de lei dacă se depăşeşte bugetul alocat. Cristian Luţan (ARPIM): Această măsură este un semnal că statul nu vrea să mai sprijine sectorul producţiei de medicamente din România. Dragoş Damian (APMRG): Ne rămâne doar să ne îndreptăm către medicamente care nu se eliberează pe bază de prescripţie şi spre alte pieţe”

Bursa: Grecia are noi măsuri de austeritate “Guvernul de la Atena a anunţat, miercuri seara, măsuri de austeritate suplimentare pentru 2011 şi 2012, la presiunea creditorilor internaţionali, în vederea obţinerii tranşei de împrumut”

Puterea: Căderi puternice ale burselor din Europa şi SUA “Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA), care urmăreşte cele mai puternice 30 de companii americane, a pierdut 3,5% în şedinţa de tranzacţionare de joi, iar în Europa, bursele din Franţa şi Germania au închis cu scăderi de 5%. Standard & Poor’s 500, indicele celor mai mari 500 de companii de pe Wall Street s-a depreciat cu 3,2%, în timp ce piaţa Nasdaq a coborât cu 3,25%”

Gandul: Mihai Tănăsescu, pentru Gândul: Aşa ceva nu s-a mai întâmplat in istoria mondiala. Să ne pregătim pentru un alt mod de a trăi pe Pământ “În timp ce pieţele internaţionale freamătă, indicii bursieri se prăbuşesc, iar lumea se pregăteşte pentru o criză economică mondială poate mai severă decât cea din 2008, România abia descoperă că cifrele de creştere economică pe care se baza pentru 2012 sunt pură fantezie”

Share