home EVENIMENT Ce ne dorim de la Dosarul FNI

Ce ne dorim de la Dosarul FNI

Share

HotNews: “Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins joi ca inadmisibila cererea fostului director Gelsor, Nicolae Popa, de rejudecare a dosarului prabusirii Fondului National de Investitii, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva, iar Popa poate face recurs.

Gandirea se-ncovoaie, mintea se-ntortocheaza, ideile se pliaza pe realitate si se indreapta, strocofocite, spre realitatea pe care ne-o dorim si n-o vedem materializandu-se.

antena1

Personal, putin imi pasa de soarta lui Nicolae Popa, a Ioanei Maria Vlas sau cu atat mai putin de soarta lui Sorin Ovidiu Vantu, care a semanat furtuna prin Romania si acum culege dizgratie nationala.

Ma intereseaza numai un singur lucru: sa se faca dreptate. Cu legea in mana. Atat. Vreau sa vad Justitia functionand in Romania. Cu celeritate, Doamne iarta-ma! Au trecut mai bine de 11 ani de cand a cazut Fondul National de Investitii.

“Dormi linistit cand specialistii FNI lucreaza pentru tine!”

Mai tinem minte oare acea reclama facuta de Tempo Advertising, in blocul de birouri de vizavi de Hotel Bucuresti, deasupra show-room-ului Estée Lauder? Deci: mai tinem minte? Ce trebuiau sa faca oamenii care au pierdut atunci bani grei?

Inainte sa investeasca sa se scolarizeze, ca sa inteleaga riscurile presupuse de un fond de investitii? La care sa adauge, citind cu acribie presa, descoperind printre randurile scrise de jurnalistii bine informati, ca Vantu este un pericol si ca intr-o zi pericolul acesta le va sari lor, oamenilor simpli, fix in fata, cand le va fi lumea mai draga?

Nu. Singurul lucru pe care trebuiau sa il faca era sa ii dea in judecata pe cei raspunzatori. Au facut-o. Apoi au inceput sa astepte, in timp ce un grup infractional actiona, in concupiscenta cu responsabili si inalti functionari ai statului roman, cu politicieni corupti, rasturnand pe dos establishmentul romanesc si asa putred constituit dupa 1990.

Ce merita acest grup infractional? Mult mai mult decat primeste in prezent. As vrea sa vad Dosarul FNI redeschis pentru inculparea celor vinovati de matrafoxarea acestei cauze. Cei responsabili de crima comisa asupra Luminitei Sega.

Cei responsabili de sifonarile de bani prin bidoane din tara si din strainatate, pana departe, prin cele paradisuri fiscale. Revolta mea indreptatita vine din faptul ca, la un moment dat, si eu, si foarte multi confrati ai mei am fost platiti din acesti bani murdari, fara sa stim care este provenienta lor.

Revolta mea vine de la faptul ca unii dintre cei ca mine au pus botul la slanina si acum sunt altceva decat atunci cand i-am cunoscut eu. Tin minte ca m-am plimbat cu unul dintre ei acum vreo 12 ani pe Magheru si imi vorbea despre planurile sale de viitor.

Era senin, plin de viata, increzator in viitor. Azi este un corb aparent subiectiv, care si-a facut praf viata, chiar daca in aparenta pare un om realizat, cu familie, copii si o situatie materiala foarte buna.

In SUA, daca impusti un politist, confratii sai vor trata aceasta infractiune ca pe un lucru extraordinar de grav, intrand in alerta de grad zero si anchetand in regim de urgenta cazul.

Ce facem noi, jurnalistii, azi cu aceia care ne corup iremediabil confratii? Suntem noi capabili macar sa punem presiune media asupra celor vinovati? Ma indoiesc de acest lucru.

Share