home POLITICA Basescu: Parlamentul poate deveni adunare constituantă

Basescu: Parlamentul poate deveni adunare constituantă

Share

Traian Basescu: “Opozitia poate, constitutional, sa-si exprime optiunea de a decide in Parlament ca Legislativul sa se transforme in adunare constituanta si aceasta sa decida sa redevenim monarhie constitutionala”

Traian Basescu a declarat, la emisiunea “Ultimul cuvant” a lui Ion Cristoiu de pe B1 TV, ca nu crede in viabilitatea unei astfel de optiuni:

“Ce te faci daca, fiind ales pe viata, unul dintre urmasii monarhului are dizabilitati?”

Aceasta consideratie a lui Basescu poate fi considerata ca fiind chiar o aluzie la defectul de vorbire al Majestatii Sale.

Ziare.com

Seful statului a calificat demersul prezentei Regelui Mihai I in Parlament pe 25 octombrie, de ziua Sa, ca fiind un joc politic in care Sirul este prins si l-a criticat pe “domnul Duda”, pentru faptul ca nu respecta actuala constitutie, pe care o califica drept “o bazaconie”.

Basescu a afirmat ca simpatizeaza “regimul monarhic ca structura”, dar, “daca ai semnat un act de abdicare, pentru tine si urmasii tai…”, apoi a dat din cap cu subinteles.

“Am mare respect pentru ce a facut monarhia, dar monarhii romani nu i-au permis revenirea in tara lui Cuza. Carol I, un monarh. EU am fost revoltat cand il fugarea politia pe Regele Mihai prin Aeroportul Otopeni.

A fost un sef de stat, bun, rau, lasa-l, dom’le-n banii lui, acolo. Azi, a incerca sa te pozitionezi undeva deasupra acestei natiuni, a incerca sa pari solutia – ceea ce emana de la Casa Regala a Romaniei – este incorect”

, a spus Traian Basescu.

• citeste directiile discutiei de pe B1TV pe HotNews

Băsescu: Nu aş merge în Parlament la şedinţa în care este invitat Regele

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut miercuri seară, la postul public de televiziune, că nu ar participa la şedinţa solemnă din 25 octombrie din Parlament, în care este invitat Regele Mihai I.

Mai mult, şeful statului spune că nu îşi schimbă punctul de vedere exprimat anterior în ceea ce-l priveşte pe rege, respectiv că îl consideră un trădător pentru faptul că a abdicat în 1947.

Regele Mihai va fi invitat în Parlament pe 25 octombrie, când împlineşte 90 de ani. Invitaţia a fost făcută de PNL. Iniţial, PDL s-a opus venirii Regelui în Parlament, dar ulterior a adoptat propunerea.

Preşedintele Traian Băsescu, care a declarat în iunie că abdicarea Regelui Mihai I în 1947 a fost un act de trădare, a declarat miercuri seară, la TVR 1, că îşi menţine afirmaţiile şi că nu ar da curs unei invitaţii la şedinţa solemnă la care va participa regele.

“Nu îmi schimb punctul de vedere exprimat anterior, pentru că n-am de ce”

, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar merge la o şedinţă solemnă la care va fi prezent şi Regele, în caz că va fi invitat, şeful statului a răspuns:

“Nu cred”

• via Realitatea

Share