Revista presei. Spre un posibil dezastru nuclear

Share

Romania libera: Dezastru nuclear: Experţii se tem de o posibilă explozie în lanţ “Din cauza nivelului mic al apei, experţii se tem de o posibilă explozie la reactorul 4 al centralei Fukushima, care ar putea provoca o explozie în lanţ. Nivelul de radiaţii rămâne ridicat”

foto: Macy’s Alumni Group

fotoinfo: “The Nikkei 225 led stocks down Tuesday, falling 10.6 percent to 8,605.15 in Tokyo. The selling spread to Hong Kong, where the Hang Seng Index fell 2.9 percent, and then to Europe. The DAX dropped 3.2 percent in Frankfurt as the CAC 40 declined 2.5 percent in Paris and the FTSE 100 fell 1.4 percent in London as markets closed”

EvZ: Apocalipsa devine oficială “Accidentul nuclear are “proporţii apocaliptice” şi se desfăşoară după un scenariu dramatic, a sintetizat Merkel situaţia de la centrala Fukushima. În realitate, lucrurile au scăpat de sub control la complexul nuclear de la nord de Tokio, iar deznodământul crizei este “în mâinile Domnului”, avertiza miercuri, în termeni mult mai duri, comisarul european pentru Energie. Mai mult, americanii îi suspectează pe japonezi că ascund adevăratele proporţii ale accidentului de la Fukushima”

ZF: Lumea întreagă priveşte înmărmurită spre Japonia, unde situaţia se agravează pe toate planurileEchipa care se ocupă de centrală a fost mărită de la 50 de persoane la 300 şi se iau măsuri disperate pentru răcirea combustibilului nuclear. Străinii continuă exodul, dar zborurile către Tokio sunt în continuare date peste cap

Adevarul: Situaţia rămâne gravă la centrala nucleară Fukushima Daiichi “Eforturile de a răci reactorul numărul 3 de la centrala nucleară Fukushima au fost “oarecum eficiente”. Autorităţile nipone au aruncat tone de apă din elicoptere în noaptea de miercuri, iar anterior pompierii au introdus apă prin carcasa reactorului pentru mai bine de o oră”

Curierul national: “The Independent”: Problemele reactoarelor de la Fukushima sunt date de vechimea lor “”New York Times”: Norul radioactiv ar putea ajunge astăzi în California. Nivelul radiaţiilor se va diminua pe parcurs şi va avea efecte foarte mici în SUA”

Financiarul: Piata va mai cadea si nu doar din cauza a ceea ce s-a intamplat la Tokyo “Bursa de la Bucuresti are a patra crestere la nivel mondial de la inceputul anului”

Gandul: Gaddafi porneşte “vânătoarea trădătorilor din Benghazi”, Consiliul de Securitate al ONU instituie zona de excludere aviatică în Libia “Rezoluţia Consiliului de Securitate ONU, care le dă un sprijin important rebelilor, a fost întâmpinată cu urale şi focuri de armă pe străzile din Benghazi. Rebelii din Benghazi, fieful din estul ţării al forţelor anti-Gaddafi, au întâmpinat cu focuri de arme şi cu artificii, joi noapte, vestea că ONU a votat rezoluţia ce permite distrugerea forţelor aeriene ale puterii de la Tripoli, transmite CNN”

 

Curentul: Soţia ambasadorului Ungariei – purtătoarea mesajelor iredentiste “La fel ca şi Laszlo Kover, soţia ambasadorului, doamna Fuzes, a ales să ţină marţi, la Târgu Mureş, un discurs pasional şi plin de mesaje revanşarde legate de revenirea Ardealului în componenţa Ungariei, după ce iniţial citise mesajul premierului ungar Viktor Orban cu ocazia acestei sărbători”

Puterea: Liderii USL fac lucruri trăsnite. Opoziţia contestă la CCR noul Cod al muncii pe motiv că Boc şi-a asumat prea des angajarea răspunerii “Parlamentarii PSD, PNL şi PC au contestat joi noul Cod al muncii la Curtea Constituţională. Deicizia vine ca urmare a respingerii moţiunii de cenzură înaintate de Opoziţie împotriva Guvernului”

Bursa: Încuscrirea din Portul Constanţa “Nu-i foarte clar ce urmăreşte razia de ieri dimineaţă, din Portul Constanţa, începută de zeci de poliţişti, jandarmi, inspectori de la Garda Financiară şi vameşi: să deceleze contrabanda de combustibili, pe cea cu produse agro-alimentare, sau orice fel de contrabandă?”

Share