Revista presei. Realitatea, in chirie la un transpartinic

Share

Evenimentul zilei: RTV, închiriată unui afacerist transpartinic. “Sebastian Ghiţă este un abonat frecvent la contracte cu statul, încheiate indiferent de coloratura politică a celor aflaţi la putere. De altfel, prieteniile lui sunt transpartinice: l-a cununat pe Codruţ Sereş, are o relaţie foarte apropiată cu PDL-istul Gabriel Sandu, iar Victor Ponta e văzut des la meciurile de baschet ale Asesoft Ploieşti, echipă deţinută de prietenul Ghiţă. Din 2006, noul manager al Realitatea Media e inculpat într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.”

FOTO: BadPolitics – Patronul Asesoft ia vinurile Rotherfield

Ziarul financiar: Cine este Sebastian Ghiţă, patronul grupului Asesoft, şi cum se explică seria de achiziţii realizate în plină criză. “Contractul de management semnat de grupul Asesoft cu Realitatea Media l-a adus în prim-plan pe tânărul de 31 de ani care a ajuns să controleze companii cu un rulaj anual de peste 300 mil. euro. Cum se explică seria de achiziţii realizate în ultima perioadă de grupul Asesoft, numeroasele contracte cu statul şi care a fost parcursul afacerii?”

Curentul: Ultima escrocherie a lui Vîntu, ultima victimă. “Odată lăsat în libertate de către judecători, Sorin Ovidiu Vîntu s-a apucat să facă în continuare „meseria“ în care are deja un „doctorat“ luat cu „suma cum laudae“: escrocheria. Cea mai nouă victimă a puşcăriabilului eolian pare să fie Sebastian Ghiţă, un băiat tânăr, priceput în ale calculatoarelor, care conduce aparent o afacere de succes transpusă în grupul Asesoft.”

Puterea: Nicolae Popa poate fi extrădat într-o lună. “Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au declarat, în exclusivitate pentru ziarul “Puterea” că, în maximum o lună, fugarul Nicolae Popa poate fi extrădat din Indonezia în România. Asta după ce instanţa locală însărcinată cu probleme de extrădare se va pronunţa cu privire la cererea părţii române în acest sens.”

Bursa: Situaţia imobilelor sindicale, tranşată în preziua mitingului. “Problema spaţiilor în care îşi des-făşoară activitatea marile centrale sindicale urmează să fie tranşată, astăzi, de Parlament, în preziua celei mai mari manifestaţii sindicale din ultimii zece ani.”

Curierul national: Salariul minim, o bombă cu ceas. “Franks: Ar putea fi loc de o creştere, însă trebuie analizat cu atenţie, pentru că o majorare prea mare ar avea efecte negative. Nicolescu: Dacă se păstrează legislaţia actuală, zeci de mii de firme vor falimenta, ceea ce va  genera un nou val de şomeri. Agathon: O majorare a salariului fără a fi urmată de măsuri pentru scăderea fiscalităţii pare aproape imposibilă în acest moment”

Financiarul: Record: 20% din birourile din Capitala, neocupate. “Piata de birouri din Bucuresti ocupa locul 13 in topul primelor 50 de orase din lume care au inregistrat cele mai mari cresteri ale ratei de neocupare a spatiilor in ultimul an. Fata de iunie 2009, rata de neocupare pe piata de profil bucuresteana a crescut cu sase puncte procentuale, de la 14% la 20%, potrivit unui raport al Colliers International.”

Share