Revista presei. Miza vizitei lui Băsescu în SUA

Share

Romania libera: Care este miza vizitei lui Băsescu în SUA “Fostul ambasador al Indiei la Ankara M.K. Bhadrakumar scria recent într-o analiză publicată în Asia Times că cele două baze militare, cea de la Kogălniceanu şi cea de la Deveselu, unde se construieşte scutul antirachetă, vor avea un impact substanţial asupra regiunii Mării Negre”

razboiintrucuvant

Curentul: Ultimele zvâcniri ale slugilor lui Vîntu din conducerea Senatului “Într-un articol publicat ieri, în Jurnalul Naţional, numitul V.C. dezvăluie modul în care Comisia juridică a Senatului a fost implicată de vicepreşedintele Dan Voiculescu, sprijinit de Mircea Geoană, în tentativa de schimbare a Procurorului General, Laura Codruţa Kovesi”

Puterea: Tatăl lui Tăriceanu, partener cu un agent CIA “atăl vitreg al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, Dan Amedeo Lăzărescu, a făcut afaceri, la Paris, în anii ’50 cu George Căpuţineanu Minden, românul ce devenea, mai târziu, şeful celei mai lungi şi mai costisitoare operaţiuni ale CIA”

EvZ: Diversiunea Micului Titulescu s-a fâsâit! “Liderul PSD îi reproşează ziarului nostru, în septembrie, ceea ce a scris în iunie. El invocă documente ANAF pentru a-şi justifica atacul. Dar, stupoare! Actele Fiscului confirmă întru totul ce am scris. EVZ demonstrează, punct cu punct, că toate informaţiile noastre despre relaţiile pe filiera Ponta – Şova – Rovinari –Turceni sunt exacte până la virgulă. Ieşirea lui Victor Ponta la adresa noastră reprezintă o manevră cinică şi calculată”

Gandul: Strigătul după ajutor al Atenei: “Mai avem bani doar până în octombrie”. Răbdarea Germaniei faţă de Grecia pare însă a se fi sfârşit “Sunt semnale din ce în ce mai clare că Germania s-ar putea pregăti se renunţe la susţinerea necondiţionată a Greciei, mai ales pe fondul neliniştii investitorilor privind capacitatea statului elen de a-şi plăti datoria”

Curierul national: Grecia, pe muchie de cuţit: Germania vrea reintroducerea drahmei “Guvernul german nu mai exclude un faliment “organizat” al Greciei pentru a salva moneda euro, a declarat Philipp Rosler, ministrul german al Economiei şi vicecancelar. Ministerul Finanţelor din Germania studiază posibilul impact al intrării Greciei în default”

Adevarul: Falimentul, ultima soluţie pentru Grecia “Grecia a ajuns la fundul sacului. Statul elen riscă să nu mai poată plăti salariile şi pensiile”

Bursa: UE: “Aer, aer!” “Moneda unică europeană s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, pe fondul temerilor privind o eventuală intrare a Greciei în incapacitate de plată”

Fin.ro: Zona euro: datoria publica va atinge 88,7% din Produsul Intern Brut in 2012 “Datoria publica din zona euro se va stabiliza la 88,7% din PIB in 2012, an in care acest indice va atinge valoarea sa maxima, arata un raport publicat astazi de Comisia Europeana”

Share