Revista presei. Lotul Voicu, audiat la DNA

Share

Voicu, Căşuneanu, Locic şi judecătorul Costiniu, audiaţi din nou la DNA, anunta Adevarul. De-acum asa va fi. Si, cu cat mai mult si mai repede, cu atat mai bine, Poate ca ne insanatosim in viitor.

Romania Libera a realizat un foarte interesant interviu cu Jonathan Scheele, acum director general al Directiei Transporturi din Comisia Europeana, fost sef al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, un om pentru care am foarte multa simpatie si care stie mai multe decat spune.

Lui Scheele ii displace cel mai mult la romani, culmea, cea mai mare calitate a lor: “Tendinţa lor de a face totul în ultimul moment – şi nu întotdeauna în totalitate. Cum puteţi vedea, am dobândit obiceiul românesc de a mă contrazice, care e un bun exemplu al complexităţii ţării.  Mi se pare, de asemenea, regretabilă lipsa de încredere a românilor în capacitatea lor şi a ţării de a se comporta corect”.

Din experienta mea de cunoastere a lui Scheele, citind aceste randuri, pot afirma: este bine sa citim acest interviu cu atentie, pentru ca e plin de lucruri interesante, cu multe intelesuri suprapuse. Tipul are cap.

Politicienii sunt solidari cu propriile lor averi, explica Evenimentul Zilei. De ce? Simplu, pentru ca “noua Agenţie Naţională de Integritate (ANI) a ieşit ieri din Parlament mai mult moartă decât vie“.

Spitalul Clinic Universitar a tras obloanele, sustine ziarul Ring: “Vistieria goală i-a forţat pe medici să-şi recunoască neputinţa şi să redirecţioneze bolnavii către alte spitale. Fondurile şi aşa insuficiente s-au dus pe achitarea datoriilor, iar spitalul a ajuns în faliment“.

Mariana Gheorghe de la Petrom este citata de Ziarul Financiar spunand asa: “Singurul lucru care ajuta sunt investitiile. Banii exista, dar Guvernul nu are un program credibil, cu obiective tangibile”.

Suna corect politic, in logica discursurilor Opozitiei si trebuie sa nu uitam ca Mariana Gheorghe este urmasa la sefia Petrom a lui I. G. Popa, care a sponsorizat la greu PSD si in primul rand pe Nastase, in timpul Sultanatului Adrian.

Share