home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). Falita Ziua SRL-n FNI

Revista presa(rilor). Falita Ziua SRL-n FNI

Share

Falita ZIUA SRL aluneca pe panta FNI (Document), arata Ziua Veche. Ia sa vedem ce scriu colegii din Sarindar:

Ciudat se prezinta si modul in care judecatorul Prepelita a decis cu de la sine putere ca lichidatorul judiciar in aceasta cauza sa fie numit in persoana aceluiasi Dragos Cristian Siliste (personaj care de cand s-a pornit acest proces a reusit performanta sa-si deschida un nou sediu profesional, taman in blocul din Splaiul Unirii unde isi are cartierul general Sorin Ovidiu Vantu – cel care a ordonat telefonic inchiderea peste noapte a ziarului ZIUA, fara sa faca parte din actionariatul SC ZIUA SRL).

Conform legii, s-ar fi cuvenit ca selectarea administratorului/lichidatorului judiciar sa se faca dintr-o lista de oferte a unor practicieni in insolventa, pentru a exista garantia ca treaba e corecta si nu sunt infiltrati lichidatori cu dedicatie.

Dar nu mai mira nimic in acest dosar in care fostul manager care a dus ZIUA la dezastru – Mihai Palsu – a introdus cererea de insolventa in 8 ianuarie 2010 la tribunal (cerandu-l pe Siliste ca administrator judiciar), iar cauza a fost repartizata, chipurile, aleatoriu, taman a doua zi lucratoare (luni, 11 ianuarie), la judecatorul Prepelita, care pe loc a fost de acord cu numirea lui Siliste.

Cu alte cuvinte: Mihai, fa-te frate cu vantu’, ca o sa culegi furtuna.

Un jurnalist cu nume digestiv, Sorin Burtea din TVR, (membru al Consiliului de Administratie al SRTV, realizator al unei emisiuni de agricultura de mare caracter, careia i-am uitat numele, in care graul, porumbul si vitele furajoase se-mbarliga pe ecran, fara sens, in timp ce cascatul te cuprinde), a fost demis din TVR, anunta Mediafax:

Sorin Burtea, membru al CA din TVR, demis de Parlament, a declarat miercuri că mai mulţi membri CA vor face pângere penală pentru calomnie împotriva Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, din cauză că ea a afirmat că aceştia sunt vinovaţi de dispariţia a 14 milioane de euro de la TVR.

Din punctul meu de vedere, Burtea este unul dintre cei care se bronzeaza inutil, in fiecare vara, mergand pe peluzele din curtea Televiziunii Publice, in timp ce talpile sale tocesc fara rost gazonul pretios al acestei institutii finantate de noi.

Jurnalistul transnistrean arestat sub acuzatia de inalta tradare, fortat sa se autodenunte, anunta tot Ziua Veche:

Jurnalistul transnistrean Ernest Vardanean, arestat la 7 aprilie sub acuzatia de inalta tradare, a declarat marti seara, intr-o inregistrare difuzata de postul de televiziune local, ca a colaborat cu Serviciul moldovean de informatii, relateaza RIA Novosti.

Vardanean a declarat ca a inceput sa colaboreze cu Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) cu 9 ani in urma, cand studia la o universitate din Chisinau, sub amenintarea ca va fi exmatriculat si ca-i vor fi aplicate rele tratamente lui si viitoarei sale sotii. “Amenintat fiind, am acceptat sa colaborez cu SIS, iar acum inteleg ca am comis o greseala grava”, a subliniat jurnalistul.

Eu cred ca in acest moment incepe povestea unui nou caz Ilascu. Trebuie sa fim solidari cu confratele nostru Ernest Vardanean, caruia i se intampla lucruri extrem de urate si grave, pe care nu le va uita tot restul vietii. Mai cred ca trebuie sa militam cu breasla pentru eliberarea acestui om

Reporter Virtual anunta discutii despre un parteneriat între viitoarea televiziune din grupul Puterea şi CNN:

De doua zile, un grup ce reprezinta interesele investitorului care scoate ziarul Puterea negociaza cu reprezentantii CNN pentru un parteneriat legat de viitoarea televiziune ce va fi lansata in toamna.

Astfel, ieri si azi, Maggie Eales, VP and Managing Director CNN Emea, si Gordana Moriarty s-au intalnit cu Adrian Thiess, pentru a discuta conditiile acestei colaborari.

Reamintesc, ca Thiess a anuntat ca la lansarea viitoarei televiziuni va fi prezent George Bush, dar si alte personalitati. Momentan, nu exista un nume pentru televiziune si nici alte detalii.

Share