home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Incepe Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud

Revista presei. Incepe Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud

Share

Cel putin din punct de vedere fotbalistic, de astazi continentul african devine cel mai fierbinte punct al lumii, anunta Romania libera. Centrul de greutate este in Africa de Sud, dupa repetitia generala din Angola, de acum cateva luni.

Se spune ca va fi cea mai puternica editie a Cupei Mondiale dupa multa vreme. Chiar sunt curios ce calitate va avea fotbalul, pentru ca mult timp cluburile mari europene, in care s-au investit sume uriase de bani, au surclasat valoric si ca reteta financiara nationalele statelor cu campionatele cele mai puternice.

Oricum, stimulentele financiare promise de FIFA la acest Campionat Modial s-ar ridica, conform Financiarul, la 366 de milioane de euro. Asa ca jucatorii, federatiile nationale, echipele de fotbal implicate au toate motivele sa joace fotbal de calitate.

Statul taie cheltuielile cu salariile si pensiile. Mingea este in terenul companiilor private. Cum fac acestea relansarea economica? – se intreaba Ziarul Financiar. Si eu ma intreb acelasi lucru, pentru ca este evident ca avem o mare problema: cum faci relansare economica, atunci cand toata lumea occidentala e in criza si consumul de produse si servicii sunt la minimum?

Puterea scrie despre cele sapte motive pentru care Basescu a cerut ca motiunea sa fie votata sambata. Eu cred ca este destul de simplu: fiecare zi pierduta cu politicianisme inseamna bani grei irositi de Romania si ne ajung cele patru luni care au incheiat anul trecut. Tot ma intreb: cine sunt cei care doresc sa dam faliment cu tara si simultan se bat cu caramida-n piept ca sunt mari patrioti? Se aude, dom’ profesor?

Ce argumente invocă preşedintele pentru votarea motiunii sambata? – se intreaba si Gandul. Cel mai simplu raspuns ar fi ca, in instabilul joc de interese din interiorul puterii politice, Traian Basescu vrea sa evite noi basculari, care ar putea fi facute la inceputul saptamanii viitoare de catre Coalitia Anti-Basescu.

Evenimentul zilei se intreaba de ce poliţistul din Chicago e altfel decât cel din România.

Eu am un raspuns simplu si direct: pentru ca este politist adevarat. Asa de adevarat, ca e cetatean de onoare al orasului in care isi face meseria.

In Curierul national, avocatul de drept financiar Gabriel Biris sustine ca măsurile proiectului de combatere a evaziunii fiscale sunt împotriva business-urilor, şi nu a contrabandei. Daca o spune Biris, care este un tip extrem de serios si un profesionist desavarsit, atunci il cred.

Adrian Nastase promite pentru Adevarul: “Nu voi mai candida la Presedintie!”. Ce bine.

Citeşte şi
Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a depus miercuri un denunţ la DNA. În acesta,
Prezenţa italianului Giovanni Francesco în familia lui Traian Băsescu nu a fost de bun augur
Din toptanul de aberaţii marca Traian Băsescu, ne-a sărit în ochi una mai dihai decât
După protestele în curs de amplificare de aseară, senatorii jurişti s-au răzgândit. Corupţia nu se
Graţierea corupţilor este inclusă acum în proiectul Legii Graţierii. Senatorii jurişti au aprobat propunerile formulate
Chiar şi un simplu anunţ făcut de Traian Băsescu pe Facebook că va fi prezent
Fostul preşedinte Traian Băsescu îl compară ironic pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu. Într-o postare
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Eu sunt acela, domnule preşedinte. Eu sunt licheaua la care vă referiţi sau cel puţin
De la scrierea articolului Marian Munteanu candidat PNL la Primărie, o coliziune, asupra fostului lider
Share