home MASS MEDIA Cateva explicatii

Cateva explicatii

Share

De-a lungul timpului, am citit in comentarii tot soiul de aberatii, pe care diferiti indivizi cu malai grisat in loc de creier le-au scris despre mine.

Ca sunt jidan imputit (ceea ce mi se pare o afirmatie jignitoare, cu caracter xenofob), ca sunt un iubitor al tiganilor si, paradoxal, ca ii urasc (ambele afirmatii sunt niste tampenii), ca sunt un pupinbasist (ceea ce este o chestie stupida, ilogica), ori ca sunt un adversar al lui Nico (cand eu criticam mafia din jurul Eurovision si un plagiat) sau Paula Seling (cand eu am revelat aceeasi mafie si aranjamentele din jurul unui castigator al competitiei nationale).

Din 10 noiembrie 2009, am mutat vechiul Blog al lui Budescu de pe vechiul website pe platforma imbunatatita StareaPresei.ro. De atunci, site-ul nu a incetat sa aiba tot mai multi vizitatori.

In prezent, am in jur de 500 – 600 de vizitatori unici pe zi. Dintre ei, unii ma descopera acum, fara sa fi citit ceea ce am scris de-a lungul timpului si fara sa inteleaga prea bine ce fac eu pe acest site.

In primul rand, trebuie inteles foarte clar ca eu nu traiesc din acest site, in care de obicei pun continut, pe care-l programez pentru a doua zi, in timpul noptii. Daca as trai din site, as face altfel de subiecte si le-as trata altfel. Nu pot insa sa fac acest lucru.

In al doilea rand, as vrea sa fiu foarte clar inteles cand spun ca nu am nici un parti-prix, nici politic si, in general, de nici un fel. Cand vad ceva ce nu-mi place, in masura in care timpul imi permite aceasta, scriu. Continut propriu.

Site-ul se numeste StareaPresei.ro. Teza de la care pornesc este ca presa a luat-o complet pe derdelus in ultimul an si simt nevoia sa tratez acest subiect. Ma gandesc sa scriu o carte de analiza pe acest subiect.

Acum vreo doi ani, am inceput sa o scriu. In laptop, la birou. Cineva cu foarte mult tupeu, caruia ar fi putut sa-i crape obrazul de rusine, a inceput sa citeasca peste umarul meu, fara sa-i permita nimeni, capitolul introductiv din aceasta carte.

Faptul m-a determinat sa realizez ca intentiile mele sunt corecte, bune, conflictuale si materia intereseaza. Asa m-am gandit sa mut Blogul lui Budescu pe platforma StareaPresei.ro.

Zilele acestea am fost acuzat din nou ca, in loc sa scriu subiecte proprii, preiau ce scriu altii. Da, o fac cu placere, cand citesc ceva ce imi place si mi se pare semnificativ la altii.

Astfel am inceput sa-l preiau, acum un an, de exemplu, pe confratele Dan Badea si ma bucur ca blogul lui de investigatii a ajuns intre timp notoriu. L-am preluat si pe Iulian Comanescu si, in general, pe toti posesorii de site-uri, cand au scris ceva interesant: Tibi Lovin, Petrisor Obae, Alex Mihaileanu, Adrian Tudor sau Bogdan Barliga.

Aceasta pentru ca nu cred ca sunt cel mai destept, nici ca le stiu pe toate si tin sa promovez ce este bine scris de altii, intr-o era a surogatelor nenorocite. Apreciez stilul, argumentatia logica, pamfletul elegant, percutant, echilibrul, bunul simt, umorul. Seriozitatea. Caracterul.

Sunt suparat pe cei de la Realitatea Media, pe care ii cunosc (pe unii) de un car de ani, pentru ceea ce au devenit intre timp, punandu-se in solda unui ipochimen care a otravit presa romana cu spor in ultimii 15 ani.

Pentru cat i-am criticat in ultimul an, ar trebui sa le fie lor rusine sa dea ochii cu mine, nu mie sa-i privesc in ochi, dar nu cred ca isi dau seama de acest lucru.

Sunt in proces cu ActiveSoft, dar am dat la spate aceasta suparare si am alte prioritati, decat sa adun otrava pe fostii colegi. Cand gasesc ceva bine scris pe Ziare.com, preiau fara probleme si fara sa ma gandesc la altceva decat la valoarea textului.

Pun texte proprii (repet, pentru a fi foarte clar inteles) in masura in care timpul imi permite, ca nu traiesc din asta, sa fiu masina de articole. Il invit pe oricare dintre cei care ma critica pentru faptul ca nu pun mai multe texte proprii sa se puna in locul meu si sa se gandeasca: la ce stroc poate el sa faca fata si pentru cat timp?

Apoi sa ma judece. Iar celor care nu o fac le urez minte limpede, acuitate in gandire si ii rog ca, atunci cand ma critica, sa o faca folosind argumente logice, nu jigniri de doi bani.

Daca vor folosi argumente, voi avea, in comentarii, dialoguri cu ei, in care, pe principiile dialogului socratic, vom vedea cine si cat are dreptate. Daca nu, voi fi foarte categoric.

Nu permit nimanui sa jigneasca, injure sau ameninte aici. Este ca si in casa la mine, deci trebuie sa-si stearga picioarele si sa se spele pe maini cand intra. Ne vedem cu bine in continuare.

Share