home POLITICA Ion Iliescu huiduit de Noii Golani (VIDEO)

Ion Iliescu huiduit de Noii Golani (VIDEO)

Share

Lansarea cărţii lui Ion Iliescu la Bookfest a fost întreruptă de un incident, câţiva tineri, membri ai grupului “Noii Golani”, strigând lozinci anticomuniste la adresa fostului preşedinte şi huiduindu-l. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru restabilirea ordinii.

“Dumneavoastră nu trebuie să lansaţi cărţi, trebuie să staţi în puşcărie”, i-a spus unul dintre tineri fostului preşedinte Ion Iliescu la Bookfest, cu ocazia lansării ultimei sale cărţi “După 20 de ani – 1989, an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională”.

citeste si: Iliescu a aflat de unde i s-a tras: „Cine dracu i-a pus pe cei trei puşti obraznici să mă huiduie?“

Tânărul a încercat să se apropie de fostul şef de stat cu un afiş în care era anunţat un marş la adresa acestuia. Afişul i-a fost smuls din mână de un agent de pază.

Tânăr: -“Nu trebuie să lansaţi cărţi dumneavoastră, trebuie să staţi în puşcărie”
– Tu unde ai fost acum 20 de ani?, l-a întrebat un participant la lansare pe tânăr.

Ion Iliescu:- Aici este o manifestare de cultură, carte. Cei care n-au respect faţă de carte n-au ce să caute.

Tânăr:- “Am respect faţă de morţii din revoluţie”

Ion Iliescu: – Ceea ce faceţi dumneavoastră este huliganism. Huliganism. Vă rog să părăsiţi imediat spaţiul. Provocarea dumneavoastră este chemare la dezordine. Vă rog să părăsiţi… Respectaţi oamenii de faţă.

În final, toţi tinerii din acel grup au fost şcoşi afară de agenţii firmei de pază de la Romexpo. Pe site-ul organizaţiei se anunţă un marş pentru data de 13 iunie, scopul anunţat fiind “a-i duce panseluţe cadou” fostului şef de stat.

Liderul “Noii Golani”, dus la Secţia 2 Poliţie

Liderul grupului “Noii Golani”, George Simion, a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 2 Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice, după incidentele în care au fost implicaţi mai mulţi membri ai organizaţiei la Bookfest.

Simion a fost singurul dus la secţia de Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice.

El ar putea primi o amendă între 200 şi 1.000 de lei, conform Legii 61 privind tulburarea liniştii publice. Ceilalţi doi bărbaţi au fost doar legitimaţi de oamenii legii.

Militaru: “Noii Golani” nu au autorizaţie de marş în Capitală

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că grupul “Noii Golani” nu deţine autorizaţie de marş, pentru duminică, în Capitală.

Marius Militaru a precizat că Asociaţia 21 Decembrie are autorizaţie pentru data de 13 iunie, între orele 12.00 şi 13.00, pentru 300 de participanţi. Traseul marşului este Piaţa Universităţii – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Bulevardul Dacia – strada Constantin Bălescu – strada Jean Monet – Primăverii.

Militaru a subliniat că “Noii Golani” nu sunt autorizaţi să participe la marş.

Sursa: Gandul

Share