Revista presei. Greul nu a trecut

Share

Curentul: Boc: Greul încă nu a trecut, lunile următoare vor fi decisive. “Problemele economice nu au fost încă depăşite, iar lunile următoare vor fi decisive pentru consolidarea reformelor începute şi asigurarea unei creşteri economice sănătoase, a declarat, ieri, în Parlament, premierul Emil Boc, la dezbaterea privind bilanţul guvernării.”

FOTO: Roxana Iordache Blog

Buna dimineata. Niciodata nu e prea tarziu sa te trezesti din somn.

Evenimentul zilei: Războiul creditelor adună tot mai mulţi soldaţi. “Pentru a putea fi reprezentanţi în instanţă sau a avea putere de negociere mai mare în faţa băncii, cei care au pus bazele grupurilor de pe Yahoo au ieşit la “racolat” colegi.”

Cand, in anul 2006, scriam despre dictatura bancilor, unii ma priveau stramb.

Gandul: RĂZBOIUL CLIENŢILOR CU BĂNCILE. “De ce mă întrebaţi pe mine?” – ministrul Finanţelor despre problemele din ordonanţa creditelor. “Întrebat de gândul ce părere are despre faptul că băncile dau în judecată statul din cauzaunei legi pe care o consideră greşită, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Finanţe, a declarat pe un ton uşor iritat: “De ce mă întrebaţi pe mine? Întrebaţi la BNR. Nu noi am iniţiat-o”.”

Domnule Ialomitianu, nu guvernatorul Bancii Centrale este ministru de Finante, ci dumneavoastra. Daca pana si Emil Boc s-a trezit din somn, faceti-o si dumneavoastra.

Financiarul: Legea pensiilor – la al doilea vot?. “Deputatii decid astazi daca mai voteaza o data Legea pensiilor. Demersul vine dupa ce reprezentantii Opozitiei au acuzat ca votul din data de 15 septembrie a fost fraudat. Desi initial PDL a sustinut ca sedinta de miercuri s-a desfasurat regulamentar, ieri unii dintre democrat-liberali au admis ca este posibil sa fi fost o eroare in numararea voturilor.”

Daca ar fi sa ne luam dupa Antena 3, pe 15 septembrie s-a produs ceva asemanator incendierii Reichstagului. Daca ar fi sa ne luam dupa Roberta Anastase, a fost pana la coafor.

Adevarul: Dezgheţ timid pe piaţa muncii. “Specialiştii în recrutare spun că numărul de oferte de angajare e în creştere în această toamnă şi că previziunea se va păstra până la sfârşitul anului. Studiile superioare sau specializarea nu mai garantează un venit ridicat. Meseriaşii sunt însă căutaţi atât în ţară, cât şi în străinătate.”

Intr-o tara in care competenta este un defect, cei cu studii superioare sunt trimisi sa vaneze castraveti in Arcadia.

Ziarul financiar: Investitorii au fost prinşi de febra dividendelor de 1 mld. lei de la Fondul Proprietatea. “Investitori locali şi fonduri străine de investiţii au fost cuprinşi de febra dividendelor de peste 1,1 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea şi fac achiziţii de acţiuni pe ultima sută de metri. Pe dinafară au rămas însă foştii proprietari care nu ştiu cum pot intra în posesia dividendelor, deşi Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea lor. Dividendele Fondului Proprietatea au devenit cel mai fierbinte subiect al momentului, având în vedere că suma de 1,1 mld. lei ce urmează a fi distribuită statului român – acţionar cu 49% din capitalul Fondului şi celor peste 4.000 de acţionari privaţi reprezintă un record pentru economia românească. ”

Acum cativa ani, afirmam ca Fondul Proprietatea gestioneaza un mecanism complicat, artificial si, prin urmare, foarte greu de facut functional. Sunt curios ce va iesi din aceasta poveste, care acum brusc pare a fi ultima descoperire, in materie de borcane cu miere.

Bursa: Bursa de Valori Bucureşti dă startul dezmembrării Rasdaq. “Fără să mai aştepte o decizie definitivă a CNVM asupra statutului Rasdaq, Bursa de Valori Bucureşti a decis să ia “taurul de coarne” şi a început să trimită adrese către societăţi listate pe Rasdaq, invitându-le să se mute pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare (ATS) sau, în cazul celor care îndeplinesc condiţiile, pe piaţa reglementată.”

Ideea este ca oricum, de mult timp, taurul acesta, pre numele sau RASDAQ, are coarnele cam moi.

Puterea: Traficanţi de droguri periculoşi, eliberaţi de instanţe. În ultimii ani, mulţi narcotraficanţi care au adus în ţară sute de kilograme de stupefiante au dispărut fără urmă sau se plimbă în voie graţie judecătorilor.

Nimic nou. De ani de zile citesc despre judecatori corupti si banditi care se plimba relaxati printre noi. Ca altfel n-am fi primit stegulet rosu. “Imi dati si mie o tigara, va rog frumos? …ca altfel o sa-mi vorbiti direct din clavicule”

Share