Revista presei. Inca 10 miliarde credit FMI

Share

Gandul: Romania trebuie sa isi deschida o linie de credit la FMI de 10 miliarde de euro. “Fostul ministru al Finanţelor a lansat o serie întreagă de atacuri, mai mult sau mai puţin voalate, la adresa fostului său şef, premierul Emil Boc. România are nevoie de un nou acord, de 10 miliarde de euro, pentru a face faţă crizei economice până în 2013.”

Evenimentul zilei: Setea de profit a băncilor, ameninţată cu sute de procese. “Mişcarea începută de mai multe grupuri de clienți nemultumiți de acțiunile băncilor ar putea crea un precedent la nivel național, care să zguduie poziţia forte a creditorilor”

Capital: Cum se prefac băncile că reduc costul creditelor. “Băncile au menţinut sau chiar au mărit valoarea comisioanelor percepute la credite, odată cu adaptarea acestora la noile reglementări legale, schimbându-le doar numele sau comasându-le”

Curierul national: Achiziţiile publice – piaţa de desfacere a licitaţiilor trucate. “Chiriţoiu: Alocarea pieţelor şi împărţirea licitaţiilor între companii sunt printre cele mai des întâlnite. Cererile constante, predictibile dintr-un anumit sector tind să crească riscul înţelegerilor secrete. Englezii măsluiesc ofertele pentru lucrări la instituţiile sanitare şi de învăţământ”

Bursa: “Gazprom” atacă piaţa certificatelor de emisii de gaze. “Ruşii se luptă cu japonezii şi elveţienii ca să ne intermedieze o afacere de peste un miliard de euro. Unii specialişti susţin că n-ar trebui să ne vindem actualul surplus de certificate cu mai puţin de două miliarde de euro, alţii spun, însă, că nu ar trebui să le vindem deloc”

Adevarul: Prăbuşirea fotbalului: lăcomie şi corupţie. “Naţionala de fotbal a României a reuşit un meci egal cu Albania, pe teren propriu, la Piatra Neamţ, în cadrul campaniei de calificări pentru Campionatul European. Acum 20 de ani, această ştire ar fi sunat ca o glumă. Acum este chiar o realitate. Cum s-a ajuns aici?”

Romania libera: Mecanismul orbirii în cazul Vîntu (editorial DC Turturica) “Este incredibil cât de mulţi oameni inteligenţi refuză să vadă în cazul Vîntu şi altceva decât un joc malefic al lui Traian Băsescu. Mai mult, susţin convinşi că vinovăţia sau nevinovăţia sa în dosarul Popa, dar şi FNI, FNA, Banca Română de Scont, Astra, BID, sunt irelevante în discuţia privind decizia arestării sale, totul fiind în mod evident doar o răfuială politică”

Share