Revista presei. Geoana, Margareta Costea & Co.

Share

Procurorul care s-a ocupat de dosarul soacrei lui Geoană a dat declaraţii la DNA, anunta Curentul. Interesant. Foarte interesant atunci cand un fost ambasador al Romaniei la Washington, fost ministru de externe al unui stat membru NATO, viitor membru UE, actual presedinte al Senatului, este acreditat public ca posibil membru al unei retele infractionale la nivel inalt. Geoana, Margareta Costea & Co.. Cum suna? Are conotatii peiorative si, daca da, cine le pune pe tapet?

Romania libera se intreaba ce anume ne poate aduce cresterea taxelor: “În timp ce unii analişti susţin că majorarea TVA va avea efecte pozitive, temperând consumul, alţii spun că va avea consecinţe negative: frânarea creşterii economice şi accentuarea recesiunii. Cât despre majorarea cotei unice, şi unii şi ceilalţi spun că este o greşeală”.

Si Evenimentul Zilei trateaza acelasi subiect in deschidere: “Se strânge laţul: TVA ar putea creşte în acest an”. Desigur ca se strange latul. Daca am benchetuit pana in 2008 si am trait pe datorie, acum sugem ce-a mai ramas in maseaua cariata, marim TVA-ul si ne rugam la frunza de FMI si UE sa ne lase sa jonglam cu deficitul bugetar marit. Una peste alta: e groasa.

Ba chiar mai groasa decat crede EvZ. Conform Ziarului Financiar, situatia e si mai grea: “Apar cifrele hade ale solutiei finale – Deznodamant dramatic in negocierea cu FMI: nu creste doar TVA, ci si cota unica. Vom rezista?”. Eu cred ca trebuie sa rezistam.

Adevarul ne povesteste azi cum a fost cu Revolutia la Galati. De exemplu, cum ar fi baut Ilie Platica-Vidovici, in loc de votca si cafea, in fuga calului (am vrut sa spun tancului, ca era ofiter de vehicule cu senile), cerneala si, cu limba albastra, a crezut ca fusese otravit si a arestat pe cine vedea in fata ochilor. Si alte povesti demne de garla Dunarii inferioare.

Share