Revista presa(rilor). Diicoteza lui Sorin Ovidiu Freciu

Share

Şi totuşi Sorin Ovidiu Freciu vorbeşte diicoteza, nu afacereza, arata Curentul:

Intervenind telefonic în emisiunea „Naşul“ de la B1TV de luni seara, Sorin Ovidiu Freciu (SOF), director la The Money Channel, fost coleg al lui Nicolae Popa la  Gelsor, a dezminţit categoric faptul că a fost reţinut de DIICOT pe 7 decembrie 2009, zi în care nici măcar nu a fost la aeroport şi nici nu a plecat din ţară, subliniind că în 07.12.2009 şi în 8 şi 9 a fost la serviciu.

Radu Moraru l-a întrebat  brusc: „Dar pe 6 decembrie?“. „Pe 6 decembrie m-am întors din America“, a recunoscut SOF.

De asemenea, SOF a declarat că, la solicitarea scrisă a conducerii trustului Realitatea-Caţavencu, DIICOT a răspuns că domnia sa nu este parte a nici unui dosar penal aflat în lucru la Parchetul General.

Extraordinar! Deci ziarul „Curentul“ publica „pe surse“ în 15 decembrie 2009 că, în data de 07.12.2009, SOF a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni de către DIICOT şi condus la Parchetul General, unde i s-a dat ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în dosarul deschis pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, şi, în urma acceptului acestuia de a colabora cu anchetatorii, acesta nu a mai fost prezentat judecătorilor pentru mandat de arestare preventivă.

Cum au intrat SRS şi Chirieac în „Liga Campionilor“ – este al doilea subiect de larga si din adancul foalelor respiratie de pe site-ul aceluiasi ziar:

„Cheful Presei“ din acest an, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, a venit cu o noutate absolută. Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu au fost premiaţi, luni seara, cu distincţia „Liga Campionilor“.

„Se acordă lui Chirieac şi SRS, care au reuşit, prin investigaţii jurnalistice banale, să adune milioane de euro şi să joace astfel în liga mare. Cei doi s-au distins prin crearea unei şcoli de investigaţie jurnalistică neconvenţională, profitabilă chiar şi pe timp de criză“, se arată în motivarea ActiveWatch.

citeste si: Băsescu a primit premiul “Măi, animalule!” la Cheful Presei (Mediafax)

George Damian de la Ziua Veche comenteaza cazul Marino, al carui fitil l-a aprins Mircea Dinescu:

In volumul publicat la 5 ani de la moartea sa, Adrian Marino a bestelit elita culturala traitoare in Romania. Ba mai mult, a folosit si cateva expresii mai dure, cum ar fi: “Biata Romanie si biata tanara democratie romaneasca, în care unii dintre purtatorii sai de cuvant si lideri de opinie sunt de calitatea unui golanas, suburban, incult, agresiv si obraznic, gen Mircea Dinescu”. Restul supararilor lui Marino pot fi citite aici.

Mircea Dinescu nu s-a lasat bestelit si a scos jokerul: Adrian Marino a fost turnator la Securitate! Dupa care hop! a aparut aici si dovada spuselor lui Dinescu. In incheierea articolului unde prezinta dovezile ca Adrian Marino a fost informator al Securitatii, Mirela Corlatan scrie: “In baza unei acreditari, EVZ a studiat ulterior dosarele acestuia (Adrian Marino) de la CNSAS, care au confirmat acuzatiile lui Dinescu”.

Includerea lui Putin pe lista “prădătorilor” libertăţii presei este o greşeală, crede purtatorul de cuvant al premiului rus, citat de Mediafax:

Introducerea lui Vladimir Putin pe lista “prădătorilor” libertăţii presei, realizată de organizaţia Reporters sans Frontières (RSF), este total greşită, potrivit purtătorului de cuvânt al premierului Rusiei, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

“Din păcate nu cunoaştem criteriile analizate care au dus la o astfel de concluzie, dar este total greşit”, a declarat Dmitri Peskov , purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Daily Business anunta ca Adevarul Holding are un nou director de marketing – Peter Frank:

Anterior, Frank a fost coordinating editor and presenter la The Money Channel, incepand cu luna august 2009, unde a realizat emisiunea de business in limba engleza “The Frank Show”.

Absolvent al Georgetown University din Washington, Peter Frank are o vasta experienta in domenii precum marketingul, jurnalismul, comunicare, vanzari, lansari de noi produse si dezvoltarea business-ului.

Ultimele doua numiri din grupul de presa ale lui Dinu Patriciu, cele ale lui Horia Enasel si Peter Frank, mi se par bine facute. Oamenii sunt buni. Horia este unul dintre tipii destepti din ce reprezinta scoala de televiziune romana, iar Peter chiar stie ce face si mi s-a parut cel mai bun speaker de stiri de la The Money Channel.

Intrebarea care se pune este insa, in viziunea mea, urmatoarea: angajezi oameni buni ca sa faci ce anume? Spun aceasta pentru ca Adevarul musteste de jurnalisti de valoare, ca Petre Barbu, Liviu Avram sau Alin Paicu (si as putea continua), iar produsul media este foarte, foarte slab.

Un nou boss peste staţiile locale Realitatea tv, conform Reporter Virtual:

In sedinta de ieri de la trustul lui SOV s-a stabilit cine este noul sef al statiilor locale Realitatea tv. Ganditorul Mihai Tatulici a cedat locul unui apropiat al lui Cozmin Gusa, respectiv Relu Ion.

Acesta a fost subalternul lui Gusa la Jurnalul national pana in 2001, iar de ceva vreme este un apropiat al lui Sorin Enache.

In perioada 2001-2007, Relu s-a lansat intr-o afacere de mare angajament: un magazin de biscuti. Enache l-a cooptat apoi in trustul Realitatea-Catavencu, pentru organizarea Money Channel Business Tour.

~urmeaza.

Share