Revista presei. Diaconescu, acuzat de spalare de bani?

Share

Romania libera: Senzaţional: N-a avut salariu lunar de 100.000 de euro, ci doar de 1.000 de euro! Diaconescu, acuzat şi de spălare de bani? “Dan Diaconescu, patronul OTV, riscă să fie acuzat de spălare de bani, alături de asociata sa Diana Voiculescu, susţin surse din cadrul Gărzii Financiare. Ar fi vorba despre faptul că cei doi şi-ar fi creditat firmele cu sume de ordinul milioanelor de euro, fără a se justifica prin acte financiar-contabile provenienţa banilor.”

Ziarul financiar: Un nou guvern, un nou împrumut cu FMI. Negocierile vor începe în octombrie. “Guvernul Boc remaniat se pregăteşte să înceapă luna viitoare negocierile cu FMI pentru un nou împrumut prin care să fie asigurată inclusiv rostogolirea ratelor din acordul actual de aproape 13 mld. euro care expiră în primăvara anului viitor.”

Financiarul: Deficitul bugetar a crescut cu aproape 2 mld. lei de la aplicarea masurilor de austeritate fiscala. Majorarea taxelor si impozitelor nu a redus decalajul dintre venituri si cheltuieli. Rezultatele masurilor adoptate de guvern nu s-au vazut in iulie, deoarece deficitul bugetului a fost mai mare decat in luna pre cedenta cu aproximativ 600 de milioane de lei.

Evenimentul zilei: Care sunt priorităţile noilor miniştri ai cabinetului Boc. “Pe cei şase noi membri ai guvernului îi aşteaptă vremuri grele, deoarece problemele acute cu care se confruntă fiecare domeniu păstorit abia acum încep.”

Bursa: Noii administratori ai crizei, foşti patroni de firme mici. “Ion Ariton şi Gheorghe Ialomiţianu, politicienii numiţi să ne conducă ministerele economice, s-au mulţumit de-a lungul timpului cu diverse sinecuri de la stat * Ion Ariton a fost numit de FPS la compania sa PIM Sibiu, iar Ialomiţianu de acelaşi FPS la Mercur SA * Gheorghe Ialomiţianu a mai figurat drept cenzor şi administrator la mai multe companii de stat, iar, pentru câteva luni, a fost cenzor la Banca Română de Scont”

Gandul: Noul ministru de finante: execut si firma nevestei, daca are datorii (interviu) “proaspăt numit ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu promite că va întări disciplina Fiscală şi va executa firmele care nu-şi plătesc datoriile, chiar dacă ar fi vorba de firma soţiei. Ialomiţianu vorbeşte despre modificarea Codului Fiscal, împrumutul de la FMI sau relaţia sa cu presa”

Puterea: Boagiu îi repune în funcţie pe oamenii lui Băsescu. “Nici nu s-a aşezat bine în fotoliul de ministru al transporturilor şi infrastructurii (MTI), că Anca Boagiu pregăteşte terenul pentru revenirea în funcţie a unui vechi funcţionar al instituţiei, apropiat preşedintelui Traian Băsescu.”

Curierul national: PNL, PSD, UDMR nu vor vota dublarea contribuţiilor privind DDA. “Vicepremierul Marko Bela spune că nu va accepta creşterea contribuţiilor sociale pentru persoanele care realizează venituri din activităţi independente, nici acum, şi nici în perspectivă”

Curentul: Liberala Diana Tuşa i-a pus capac lui Iosif Buble, specialistul prohabului pesedist. “Ziaristul care i-a inventat o m..e unei femei politician şi-a luat-o înapoi, găsindu-şi naşu’ tot în zona politică, o altă femeie politician atårnåndu-i de picior o bilă grea de condamnat la (încă) o căsătorie, după un prim mariaj eşuat.”

Adevarul: Raportul-rechizitoriu despre „fratricidul din 13-15 iunie 1990″. “După ce l-a făcut public on-line, Asociaţia „21 Decembrie” i-a trimis un exemplar din „Raportul-rechizitoriu despre fratricidul din 13-15 iunie 1990″ preşedintelui Traian Băsescu.”

Share