Revista presa(rilor). SOV: Dupa mine potopul!

Share

Dan Andronic a aflat ce i-a spus unui apropiat Sorin Ovidiu Vantu. Vantu nu mai are bani pentru trustul sau in curs de dezintegrare, Realitatea Media sau Grupul Realitatea-Catavencu, asa ca da cu bombardeaua-n urma dumisale:

La Realitatea TV nu mai sunt bani! Salariile nu s-au dat, dacă ne gândim că pentru 2 luni și jumătate de muncă, au primit 5 milioane de lei pe cap de angajat, și nici nu sunt perspective.

De amenințat și șantajat miniștrii pentru o fărâmă de publicitate nu prea mai poate fi vorba, chiar dacă au mai picat niște firimituri de la unul-două ministere. Întrebat de un apropiat ce va face, SOV a spus ce am scris.

Cum se va stinge VoxPublica explica Ioan T. Morar:

Vox Publica a fost pornită ca o platformă de discuţii, cu deschidere pluralistă, ca să zic aşa, adăpostind păreri şi polemici, încercînd să pună întrebări şi să găsească răspunsuri la “cestiuni arzătoare”.

Atunci, la începuturi, această platformă a avut o audienţă foarte bună, în creştere. Au semnat, aici, cîţiva ziarişti şi lideri de opinie valoroşi. Pînă cînd a venit, din neant, pentru unii, domnul Mihai Goţiu.

… apoi IT Morar explica exact cine este si ce face Goţiu. Eu cred ca VoxPublica se stinge pentru ca nu mai are bani Vantu.

Cati bani facea emisiunea lui Razvan Dumitrescu la Realitatea TV? – se intreaba Petrisor Obae, apoi ne spune cati bani primea Razvan: 10.000 de euro pe luna. Urmeaza detalierea incasarilor, in scadere in luna aprilie, probabil din cauza vomelor mediatice practicate in acest program (virusat) de tembelviziune:

Ultimele trei luni analizate arată încasări totale de câteva sute de mii de euro. Mai precis, 450-470.000 de euro. Cifra reprezintă publicitatea difuzată în Realitatea zilei în lunile martie, aprilie si mai.

În această perioadă, audienţa emisiunii s-a plasat la aproximativ 200.000 de telespectatori în mediul urban.

Aprilie a fost o lună ceva mai slabă: puţin peste 160.000 de persoane se uitau, în medie, la talk-show-ul prezentat de Răzvan Dumitrescu.

Acum, Dumitrescu pleaca de la RTV. Impreuna cu asociatul sau la vomoteci, scatoteci si uroteci, se pregatesc sa dea drumul la un website:

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu şi Bogdan Chirieac vor lansa un ziar online. Proiectul se va numi decenews, după cum a declarat Răzvan Dumitrescu.

Am creat o firmă mixtă, în care suntem acţionari fiecare cu 50% care să editeze acest ziar”, spune Răzvan Dumitrescu.

Echipa site-ului va avea şase oameni, dintre care doi sunt studenţi la jurnalism, în anul 3. Site-ul decenews.ro urmează să fie lansat în următoarele 10 zile.

Am o singura observatie si sugestie pentru profesionistii Razvan D. si Bogdan C.: ce-ar fi daca v-ati alege un nume de site mai potrivit: wcnews.ro?

Sassu trage de maneca Parlamentul, conform Daily Business, intr-o scrisoare deschisa adresata Legislativului:

Alexandru Sassu (foto), seful demis al televiziunii de stat, cere mandat de la Parlament pentru resemnarea contractului cu NBC Universal, care, sustine Sassu, ameninta SRTv cu retragerea licentelor pentru toate filmele si serialele furnizate institutii, in lipsa unui Consiliu de Administratie.

Share