Revista presei. Eurovision – muzica disputelor teritoriale

Share

Romania libera scrie despre Eurovision, ca muzica a disputelor teritoriale: “Ridiculizat ca un Cernobîl cultural, concursul de muzică Eurovision este totuşi mai eficace decât orice directivă UE. Printre chitări, paiete şi microfoane se desfăşoară, cât de cât elegant, disputele teritoriale ce macină vechiul continent”.

Cum sugruma criza de la stat veniturile din companiile private – aflam din Evenimentul zilei. Pe scurt, este vorba despre scaderea vanzarilor la produse si servicii (pe care le cumpara si pensionarii, si bugetarii), iar aceasta duce inclusiv la un nou val de concedieri.

Ziarul financiar anunta publicarea salariilor din administratia publica. Ministerele, agentiile si regiile urmeaza sa-si faca publice salariile. ZF asteapta cu interes publicarea pe website-uri a achizitiilor publice. Traim vremuri foarte interesante.

O informatie privind acest ultim subiect este data de Puterea, care anunta ca Ministerul Economiei ar confirma reinnoirea contractelor cu “baietii destepti”. Defapt, este vorba despre o companie aflata in tutela ministerului: Hidroelectrica.

Reducerea contribuţiilor către Pilonul II amanetează viitorul a peste cinci milioane de salariaţi, atrage atentia Curierul national.

Practic, cred eu, prin acest gen de politica fiscala se da o lovitura serioasa la esafodajul de argumente si eforturi institutionale facute in ultimii doi ani si jumatate pentru constituirea Pilonului II.

Grupul Bilderberg dezbate criza euro, anunta Adevarul. Aceasta stire poate fi mai importanta decat pare. Din acest grup fac parte oameni grei din marea finanta si in general din lumea afacerilor, de care depinde schimbarea paradigmei business-ului.

De schimbarea acestei paradigme, prin renuntarea la sloganul “pietele se autoregleaza”, depinde iesirea lumii din criza, cred eu. Pana atunci, dupa parerea mea, nu vom avea o schimbare durabila in bine a situatiei si trebuie sa rezistam la criza, pentru ca ea va continua.

Share