Revista pres(arilor). Dan Grigore îşi anunţă demisia din CNA

Share

Dan Grigore şi-ar anunţa astăzi demisia din Consiliul Naţional al Audiovizualului, în urma porcăriilor debitate despre el de către penelişti (că PNL-işti nu poci pen’ ca să le spun).

Editura Universitara

Firma Roel, la care e acționar Claudiu Constantinescu, soțul Annei-Maria Tinu, a cerut falimentul Adevărul Holding. Roel este societatea comercială care executase silit în urmă cu câteva săptămâni Adevărul, ridicând imprimantele din redacţie. Firma a depus pe 2 martie dosarul la Tribunalul București, cu termen 16 mai 2012.

Patriciu intrase în posesia ziarului Adevărul în anul 2006, după o tranzacție prin care Anna-Maria Tinu i-a vândut 80% din acțiuni. Dinu Patriciu declara că va ceda o parte din acțiuni fiului lui Tinu. Până în prezent acest lucru nu s-a petrecut. Moştenirea lui Dumitru Tinu devine tot mai grea.

Fug managerii din AH. Dragoş Stan, şeful regiei de publicitate din Adevărul Holding Media Point, a demisionat din funcţie.

Anda Banu, care este soţia fotbalistului Lucian Goian, se mută în China, la Tianjin, unde soţul ei a prins un contract la echipa de fotbal Tianjin Teda.

Dogan şi-a majorat participaţia la Kanal D, astfel încât cota deţinută de Ringier a scăzut.

Poliţia a arestat un jurnalist indian în New Delhi, pentru a investiga posibile legături între bombardarea unui vehicul diplomatic israelian luna trecută în acest oraş şi persoana acestuia.

The Press Trust of India a anunţat că suspectul a pretins că lucra pentru o organizaţie de ştiri iraniană. Avocatul său a spus că jurnalistul a făcut cel puţin o călătorie în Iran în numele televiziunii de stat indiene.

Cei doi jurnalişti britanici, Nicholas Davies-Jones and Gareth Montgomery-Johnson, care lucrează pentru publicaţia iraniană de limbă engleză Press TV, cu sediul central în Teheran, sunt trataţi bine, au propria lor cameră, primesc mâncare de pui şi paste şi au acces la telefoane.

Cei doi, reţinuţi pe 22 februarie de Brigada Swehli – una dintre zecile de miliţii libiene care anul trecut au ajutat la înlăturarea liderului Moammar Ghadafi, sunt reţinuţi pentru că sunt bănuiţi că s-ar ocupa în realitate cu spionajul.

Este, cred eu, un exemplu tipic de naivitate britanică, indiferent dacă oamenii sunt chiar şi spionii Teheranului sau MI6. În ambele situaţii, gherila care îi reţine în captivitate poate să spună orice.

Dacă ei spun: “Lăsaţi-ne în pace, suntem occidentali!”, li se răspunde, logic: “Da, oţi fi, dar lucraţi pentru Teheran”.

Dacă, din contră, spun: “Noi suntem de partea voastră şi contra cotropitorilor occidentali ce v-au ocupat ţara!”, liderii gherilei le vor spune aşa: “Ha-ha! Săptămâna asta suntem cu americanii, după aceea ne mai gândim”. Cu un astfel de statut neclar nu aveau ce căuta într-o ţară ca Libia.

MotherJones: “There’s a new journalism startup in town called Matter. Their pitch: once a week they’re going to publish a stunningly good piece of long-form journalism about issues in technology and science. “That means no cheap reviews, no snarky opinion pieces, no top ten lists. Just one unmissable story.” Each one of these unmissable stories will cost an iTunes-like 99 cents.”

Doi reporteri de la The Sun au încercat ieri să se sinucidă. Tentativa lor are probabil legătură cu interceptările ilegale de convorbiri telefonice de la grupul de presă mărdocian.

Share