home STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor)

Revista presa(rilor)

Share

TVR 1 revine in Moldova in doua luni, anunta website-ul Stirea Zilei, din Republica Moldova:

Postul roman de televiziune TVR 1 isi va relua transmisiunea pe teritoriul Republicii Moldova in cel mult doua luni. Anuntul a fost facut astazi de catre ministrul Justitiei, Alexandru Tanase.

“Cazul TVR 1 a fost una dintre cele mai mari ilegalitati ale guvernarii comuniste. La Curtea Europeana pentru Drepturile Omului au fost depuse observatiile pe acest caz, iar cand a fost la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a decis rezolvarea pe cale amiabila a acestei probleme si permiterea revenirii acestui post pe arena mediatica a Republicii Moldova”, a spus Tanase.

Tiberiu Lovin publica povestea unui fost angajat de la Adevarul Holding:

Problemele majore au inceput în momentul în care am refuzat să mă duc la un material, fiindcă existau şanse să îmi pun în pericol starea de sănătate.

Mai exact, este vorba despre momentul în care a fost descoperit al doilea caz de  gripă porcină în ţară. Am fost trimis în restaurantul în care persoana diagnosticată cu gripa A/H1N1 sărbătorise cu o seară inainte.

Fiind practic un posibil focar de infectie! Ca urmare, şeful meu de departament, Florin Suler, s-a dus la Cristian Stancu şi l-a informat despre refuzul meu.

Am fost chemat în biroul redactorului-şef, pentru a explica de ce am refuzat “un ordin”. Le-am spus că “sănătatea nu mi-o periclitez intenţionat, sub nici o formă” şi am fost trimis înapoi la birou.

Urmările au fost subtile, dar foarte simţite. Şeful de departament, Florin Şuler, a început să mă evite, chiar să mă excludă din discuţiile importante legate de echipă şi am fost anunţat de colegi: “vezi că ţi s-a pus gând rău!”.

Dar Tibi vrea sa faca un RoBlogFest alternativ:

[…] voi organiza un concurs similar, cu jurii de calitate si cu premii la care vor bali multi, mai exact premiile pe categorii vor fi de 1.000 de euro (da, imi permit).

Si va fi in paralel cu Roblogfest, cu interdictia participantilor de a fi inscrisi si acolo. Nu de alta, dar deja e a treia editie in care povestea se repeta. Cam atat am de spus despre marele eveniment. Sigur, altii mai destepti si mai acizi vor putea puncta mai bine.

Eu am impresia ca mi-am pierdut destul timp, inclusiv sa scriu opinia mea sincera despre marele eveniment al anului in blogosfera. E ultimul lor bal mascat, daca ajung pana la anul si-mi merge macar cum mi-a mers in ultimul an[…]

Sincer, il inteleg pe Lovin. Voi comenta distinct chestiunea blogurilor, blogerilor si website-urilor de jurnalisti independenti.

Razvan Vintilescu, la ora marturisirilor foarte intime, ne dezvaluie de ce nu mai cumpara ziare:

Zilele acestea, citind o serie de postari pe tema greselilor care au dus presa scrisa in situatia actuala, postari initiate in special de o leapsa a lui Iulian Comanescu, mi-am dat seama ca de aproape jumatate de an nu am cumparat decat sase bucati de reviste/ziare: trei National Geografic, o Romania Libera, una bucata Academia Catavencu, una bucata Kamikaze. Si cred ca in urmatoarele luni voi recidiva doar cu National Geografic.

Cum cei vizati de leapsa initiala se inscriu mai degraba  in categoria “sefilor”, decat in a ziaristilor care alearga pe teren, mi-am dat o leapsa singur, impulsionat si de editorialul lui Vlad Mixich, despre cum isi dau sefii cu parerea. M-am intrebat de ce nu am mai dat bani pe ziare.

Share