Revista presa(rilor)

Share

Reporter Virtual anunta ca Peter Imre e noul şef de la Adevărul Holding:

In curand, angajatii de la Adevarul Holding vor fi anuntati ca managerul general al trustului va fi Peter Imre, sustin sursele mele. El va fi ajutat de noi sefi care vin de la Rompetrol si vor fi numiti pana la sfarsitul lunii.

Eu stiu ce are in cap Dinu Patriciu: o afacere de presa este ca orice alta afacere. Daca niste manageri au fost competenti la Phillip Morris sau la Rompetrol, vor fi fara probleme la fel de competenti si la Adevarul Holding.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. In mass-media, ca sa intelegeti, domnule Patriciu, trebuie fabricate zilnic nu sute de mii, ci cateva zeci de tigari, dintre care cateva trebuie neaparat sa fie unicat.

Aceste tigari sunt fumate de mii, zeci de mii sau poate milioane de consumatori, cu nesat, tocmai pentru unicitatea lor. Imre nu a lucrat pana acum sa faca tigari unicat, ci de serie.

La fel, managerii tai de la Rompetrol, Dinule, sunt obisnuiti cu o piata exacta, clara, sigura, ale carei evolutii si involutii se vad sintetic pe note-pad-uri. Asa ceva nu exista in presa. Aici nu exista asta. Nimeni nu stie exact profilul consumatorului de presa, iar tu gresesti.

Dinule, pentru vremurile bune cand erai un tanar furios, ce vorbea cu pasiune despre liberalism, pentru timpurile cand langa tine era Horia cu capul sau analitic si plin de bun simt de banatean, opreste-te pana cand nu cumperi toata Romania.

Pentru ca, dupa ce o vei cumpara, o vei pierde la barbutul afacerilor.

Mai tineti minte cand va povesteam ca Gusa avea inca din campania electorala biroul sau personal langa platoul de la Realitatea TV? Iaca, s-a adeverit – acum are si pat:

Acum e oficial: Cozmin Gusa va dirija presa din trustul lui Sorin Ovidiu Vintu. Gasiti detalii la Tolo, care precizeaza din  start ca e “oficial”, pentru ca si pana acum a facut-o dar din umbra. Sau cel putin asa a crezut el. Am spus in titlu ca Gusa este urmasul lui Pinocchio, iar acum trebuie sa probez afirmatia.

Iata si ce scrie Catalin Tolontan:

Nu, nu va fi seful suprem al grupului, ci consilierul personal al lui SOV “pentru dezvoltarea grupului media”, conform expresiei din contract. Intelegerea a fost parafata ieri intre Vantu, ca persoana fizica, si firma lui Cozmin Gusa, SOCO.

Dincolo de articolele din contract, fiecare dintre parti are propriile asteptari. SOV vrea ca cineva in care are incredere sa-i asiste investitia, ajunsa intr-un moment dificil nu doar financiar, “ne redresam”, spune el, ci mai degraba ca imagine.

Dupa campania electorala, imaginea RTV este asimilata cu cea a frontului anti Basescu, publicul percepind majoritar postul in cheie ideologica si nu jurnalistica. Din acest punct de vedere, 2009 aproape ca a sters din mentalul colectiv anii de dinainte, in care postul a avut o prestatie mult mai echilibrata.

Ma indoiesc ca lucrurile stau astfel. Ce spune Catalin seamana mai curand a ironie fina. Cred ca mai curand aceasta numire este menita sa oficializeze relatiile dintre Realitatea TV si PSD, tot mai stranse si mai fatise. Aceasta impresie a mea rimeaza cu faptul ca televiziunile din Grupul Realitatea-Catavencu au devenit dupa alegeri si mai furibunde contra lui Basescu, PD-L si contra Guvernului Boc.

citeste si:
Cozmin Gusa il va consilia pe Vantu pe probleme de dezvoltare de media (Ziua Online)
Guşă se întoarce la stăpân (Kiseleff)
Cozmin Guşă revine oficial acolo de unde nu plecase niciodată: la piciorul de sticlă al lui Vîntu (Dan Badea)

Farseurul Viorel Gaiţă revine la TVR cu Mioritza Niuz, anunta Pagina de Media:

Viorel Gaiţă se întoarce la TVR 1, postul la care a debutat ca farseur în urmă cu aproape 20 de ani. Gaiţă va realiza sâmbăta, de la ora 16.25, emisiunea satirică Mioritza Niuz. Prima ediţie va fi vineri. Viorel Gaiţă, pentru paginademedia.ro:

“Va fi o emisiune de 25 de minute, un program de ştiri parodie. Nu vor fi scenete lungi, ca în alte show-uri, ci momente filmate scurte, de cel mult trei minute. Torul va avea ritmul unui jurnal. De altfel, ca la un jurnal, vom avea generic, burtiere, grafică de ştiri.”

Despre iobagii tineri ca lupi tineri scrie Agerpresh. Defapt, ce mai incoace si-ncolo-ntr-o miscare cumplita de du-te vino, este vorba despre noua publicatie Kamikaze, al carei website inca nu l-am gasit:

Na că șcăpară de mogul. Șcăpară și șe bucurară, zi de iarnă până-n vară… Mă rog. Șe vându la greu. Preț de cinci tonete nu gășii azi nimic, dar nici pe ăi bătrâni. Noroc cu un amic, Gore din Băneașa, rentier, ce-și luă obiectul c-are bani. Dădui un telefon.

Era acasă, vroia șă pună de un grătar și mă invită la el. Îmi făcui șocoteala că whișky whișky, haleală haleală și-mi luai mopșul și merțanul din fața blocului de penthaușuri, unde locuieșc aici pe lângă cimitirul Doi Cocoși, și mă dușei în vizită. Ce mai tura vura. Ajunșei și mă pușei pe ștudiu, că eram mort de curiozitate după reclama aia cu naziștul japonez de pe tvr.

Si-a asa mai departe. Incepe bine. Furtuna de creiere-n toi.

Share