Revista presa(rilor)

Share

Mogulii sunt capitaliştii cei mai nesimţiţi din România, ii spune Ion Cristoiu lui Tiberiu Lovin, intr-un interviu foarte bun, asupra caruia voi reveni intr-o postare distincta:

Credeti ca un efect al recentelor concedieri din presa va fi cresterea numarului de jurnalisti freelanceri? Ce sanse au ei?

Concedierile au trecut, freelancerii trebuie sa-si ia Cartea de jurnalist, o legitimatie pe toata viata care sa le permita sa intre oriunde, oricand. Pentru ca nu toti care lucreaza in presa sunt si jurnalisti. Si sa munceasca, sa alerge, pentru ca o fac si pentru ei insisi. Asa cum era in perioada interbelica. Asta inseamna ca dupa trei ani de practica la un ziar ti se dadea o cartea, indiferent daca erai sau nu angajat dupa aceea. Asta le-ar da o posibilitatea celor freelanceri sa-si faca meseria. Altfel n-ar putea avea acces.

Silviu Sergiu scrie pe blogul sau, RoPolitica, despre Norica Nicolai, în piscină cu Lucian Mândruță:

Umedul eveniment a avut loc pe platourile de filmare ale emisiunii ”Circ și pâine”, pe care Mândruță  o va lansa în foarte scurt timp și care, iată, chiar înainte de lansare, are bafta unui PR internațional de proporții(nu m-ar mira ca fotografia să fi fost oferită pe tavă presei tocmai cu acest scop- n.a.).  Imaginea cu cei doi în piscină a intrat în posesia ziariștilor de la ”Curentul”, care au cerut un punct de vedere de la Jerzy Buzek, președintele Parlamentului European. Firesc, acesta a replicat sec: ”No comment”.

Adrian Artene lasă conducerea redacţiei Cancan pentru un proiect TV, anunta Pagina de Media:

Adrian Artene, redactor-şef al tabloidului Cancan, renunţă la conducerea redacţiei de care s-a ocupat încă de la înfiinţarea ziarului. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Adrian Artene rămâne în cadrul grupului care editează Cancan şi Ciao, pentru a dezvolta un proiect TV.

Noul proiect al lui Artene este o emisiune de televiziune, dar nu este exclusă nici lansarea unei staţii noi, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Ce-ar fi sa desfiintam TVR? – este tema dezbaterii lansate pe Kiseleff:

De ce trebuie contribuabilii români să suporte o instituție-mamut, nereformată, politizată și care nu slujește aproape deloc interesului public? Potrivit unui raport al comisiei parlamentare de anchetă a TVR, în 2006, în această instituție lucrau 3193 de angajați, plus 3248 de colaboratori externi!

Pentru comparație, Evenimentul Zilei are mai puțin de 75 de oameni. Eu unul nu cred că noua lege de depolitizare a TVR, propusă de Raluca Turcan, de la PDL, va înbunătăți situația. Mai degrabă va reuși să-i confere imunitate viitorului președinte al TVR, care ar putea să fie Florin Călinescu sau Robert Turcescu.

Kamikaze a bagat Catavencu in faliment, anunta Agentia de Investigatii Media:

Tribunalul Bucureşti a admis, în şedinţa din 16 martie, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Caţavencu SA, depusă pe 11 martie, şi permite, conform sentinţei, păstrarea dreptului de administrare a societăţii sub supravegherea administratorului judiciar. Hotararea este facuta publica chiar in ziua lansarii saptamanalului Kamikaze, realizat de un grup de jurnalisti care a plecat de la Academia Catavencu.

Bine, e cam fortat sa spui ca lansarea Kamikaze a dus la insolventa Catavencu. E mai curand o coincidenta.

citeste si Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA (Mediafax)

Partea palpitanta de-abia ce incepe. Tot de la Mediafax citire: OSIM analizează, pentru înregistrare, 7 mărci care conţin cuvintele “kamikaze” şi “Caţavencu”

Şapte mărci care au în structura lor cuvintele “Caţavencu” sau “kamikaze” – denumirea sub care a fost lansată, miercuri, revista Kamikaze, realizată de mai mulţi jurnalişti care au părăsit Academia Caţavencu – sunt în curs de analiză la OSIM, titular al acestora fiind Sabina Adriana Fetter.

Solicitările pentru înregistrarea mărcilor “KAMIKAZE”, “Caţavencu nou “, “Revista Kamikaze”, “ekamikaze.ro”, “Caţavencu nou Kamikaze”, “catavencukamikaze.ro” şi “revistakamikaze.ro” au fost depuse la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) în 8 martie 2010.

Solicitantul initial şi titular al mărcii este Sabina Adriana Fetter din Bucureşti.

Si, in final, din categoria “Si altii pun botul la vrajeala”, azi Sandu Grecu scrie despre faptul ca presedintele Comitetului National Olimpic a fost impresionat azi de ce a vazut in vizita la Publika TV:

Președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi a vizitat și el astăzi sediul Publika TV. Campionul olimpic din 1988 a rămas impresionat de noua televiziune de știri, care se va lansa în aprilie. ”E ceva fantastic! Se vede că s-au făcut investiții serioase”, a exclamat Juravschi imediat ce a intrat în sediu.

Nu va doresc, oameni buni, dar intr-o zi s-ar putea sa patit ca aceia despre care scriu altii, pe care ii gasiti chiar deasupra, in aceasta postare. Sorin Vantu e necrutator in lucruri din acestea.

Share