Revista presa(rilor)

Share

Casa de copii nu-i acasa? Da, si Academia Catavencu nu este Catavencu, asa cum s-a impamantenit in constiinta publica. Pentru ca aceia ce au lucrat pentru AC de-a lungul timpului vor fonda o noua revista, asa cum anunta Tibi Lovin:

Toata redactia Academiei Catavencu va parasi saptamanalul aflat in ograda lui Sorin Ovidiu Vantu. Vor mai ramane pe baricada doar actionarii publicatiei.

Jurnalistii plecati vor sa lanseze foarte curand o noua revista, iar echipa publicatiei e formata de toti cei care au lucrat ani de zile pentru Catavencu, de la redactorul sef in jos.

Demisia grupului a fost semnalata in exclusivitate de Zoso, care spune ca Doru Buscu, directorul editorial, va ramane cu numele revistei si actiunile pe care le va cumpara de la SOV.

Pentru cei care nu prea au inteles ce am vrut sa spun la inceput: Academia Catavencu este o revista care a aparut, dupa ce un grup de fondatori ai saptamanalului Catavencu au plecat din publicatie.

La Catavencu au lucrat nume grele ale umorului de presa din Romania, ca prozatorul, dramaturgul si jurnalistul Theodor Denis-Dinulescu (foto). Se pot scrie multe lucruri despre “catavenci” si istoria lor destul de zbuciumata, cu certuri si splitari. Unele sunt cunoscute public, altele nu, asa ca ma stapanesc. Nu sunt destul de nervos.

Tot Reporter Virtual anunta si ca “directorul HR Cerasela Mueller i-a chemat la discutii pe cei pusi pe liber” de la Ringier si ca totusi se dau “salarii compensatorii pentru restructuraţii de la JN“.

Mihai Iacob si omul lui Vantu trimisi in judecata“, anunta Agentia de Investigatii Media:

Exact in ziua in care DNA cerea arestarea fostului primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Mihai Iacob, director al SC Dramiral Group SA, si pe Teodor Nicolaescu, presedintele Bancii Romane de Scont (BRS) si unul dintre oamenii cei mai apropiati de Sorin Ovidiu Vantu.

Cei doi sunt acuzati de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, inselaciune si respectiv complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Dragut este ca despre aceasta scrie si Realitatea.net. Doamne, sunt zile cand este atat de placut sa faci revista presei despre mass-media…

Mediafax: “Trei spoturi publicitare pentru margarina Rama, interzise de la difuzare pe posturile TV“:

Trei spoturi publicitare pentru margarina Rama au fost interzise de la difuzarea pe posturile TV, printr-o decizie luată, marţi, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru că nu precizează cantitatea maximă de 20 de grame de margarină recomandată zilnic pentru consum.

În primul spot apare doctorul Gabriela Berechet, specialist în industria alimentară. Acest spot începe cu textul: “Mai bine ştii mai mult, decât mai puţin!”.

În spot, Gabriela Berechet spune: “Percepţia generală despre margarină e una mai degrabă controversată, dar nejustificată. Având în vedere că procesul de fabricaţie este simplu, margarina se poate produce chiar şi în casă, din ingrediente naturale. Margarina de calitate precum Rama este o sursă importantă de grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6. Rama nu conţine grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate. Experţi în nutriţie recomandă margarina de calitate ca pe o sursă excelentă de Omega 3”.

Foarte bine. Aceasta, in viziunea mea, este ceea ce se numeste “reclama mincinoasa”. Este un lucru bine stiut ca margarina, in genere, contine elemente foarte toxice pentru organism, asa cum se poate constata, de exemplu, aici.

Ziua Veche” scrie despre “Emanuel Valeriu, turnatorul de ziaristi“:

Dupa doi ani de verificari, Colegiul CNSAS a decis ca informatiile oferite regimului opresiv despre colegii de la Europa Libera, turnatoriile despre Adrian Paunescu si sumele de bani primite de la ofiterii de Securitate sunt motive intemeiate pentru ca Emanuel Valeriu sa fie trimis in instanta.

Dosarul fostului director al televiziunii publice si membru al CNA a fost trimis de CNSAS judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti pentru a se stabili calitatea de colaborator al Securitatii.

Numele conspirative folosite de Securitate pentru Emanuel Valeriu au fost “Emil”, “Epure” si “Vipera”. Chiar daca nu a avut angajament semnat sau apare rar insotit de titulatura “sursa”, informatiile oferite de fostul director al TVR abunda in rapoartele securistilor in perioada 1979–1986.

Share