home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Anda Adam & Tina G

EUROVISION: Anda Adam & Tina G

Share

Aceasta este prezentarea unei melodii participante la Eurovision pentru care nu am organ. Era de o mie de ori mai reusita “Dracula, My Love“, cu acea combinatie de manea si R&B, si tot am repudiat-o, asa ca de aceasta ce sa mai spun? Mai nimic…

Inainte sa cunosc toate piesele ajunse in finala, ma intrebam care anume va fi maimuta urlatoare cu dintii galbeni, fundul rosu si ochii verzi. Acum, aceste consideratii capata doua genuri de conotatii care nu ma preocupa: sexiste si rasiste.

Asa ca nu voi spune decat atat: nu-mi place aceasta melodie si, in opinia mea, ea poate participa la Eurovisionul pieselor de proasta calitate, alaturi, de exemplu, de Rodolfo Chikilicuatre, cu Chiki-Chiki. Horror, Doamne!

A 14-a melodie care va intra in finala de sambata, “Love Is War”, interpretata de Tina G (de la Geru) ne indrituieste sa tragem anumite concluzii. Prima este ca melodia e mult mai valoroasa muzical decat precedenta. Dar lucrul acesta era de domeniul evidentei.

Ceea ce este mai greu de explicat fara sa superi pe cineva, oricum ai intoarce-o (de exemplu, pe compozitorul melodiei de anul acesta a Tinei), este urmatorul fapt.

Anul trecut Tina Geru m-a impresionat cu o melodie excelenta, in vena Vank si scrisa de liderul acestui grup, Cornel Ilie, un tip care-mi place foarte mult, si ca om, si ca creator de muzica.

Acum un an, din punctul meu de vedere, cea mai buna melodie care a participat la competitie (dar care nu a ajuns nici macar pana in semifinale) a fost “I’m The Biggest Star”, interpretata de grupul de NeoProg-NoiseProg Raza.

A urmat, in clasamentul meu valoric, melodia lui Cornel, cu Tina interpretand foarte bine. Anul acesta, Tina G(eru) nu are o piesa la fel de buna ca anul trecut, iar acest lucru se vede.

Share