Revista presa(rilor)

Share

Festivalul blogurilor din Republica Moldova se numeste Blogovăţ 2010. La el participa acum si simpaticul jurnalist de la ProTV Chisinau, Vitalie Cojocari, care se intreaba: “Cine câştigă blogovăţul?“:

Ce reprezintă butoanele din partea dreapta sus a blogului? Acelea verzi? Este dovada faptului că m-am înscris la festivalul blogurilor din Moldova. Mai exact la concursul Blogovăţ 2010.

Am o rugăminte! Dacă nu îţi este greu, dacă tu, cititorule, consideri că merit să fiu votat, dă un click pe butonul unde scrie VOTEAZĂ! Mulţumesc.

Ca şi anul trecut, m-am înregistrat la media. Sunt un jurnalist, care am un blog. Aşa că – media.

Dar, ce s-a schimbat de anul trecut în blogosfera din Moldova? Nu mare lucru. Poate, doar faptul că bloggerii s-au maturizat un pic. Asta înseamnă că unii au dispărut (sic!), alţii au devenit mai interesanţi.

Dan Badea scrie: “Actul de naştere al speculantului Sorin Ovidiu Vîntu: bişniţa şi falsul intelectual nesancţionat“:

Un document vechi de 15 ani, care reconstituie modul în care Sorin Ovidiu Vîntu (foto dreapta) şi-a exersat nepedepsit talentele de bişniţar cu certificate de proprietate, reprezintă dovada dispărută a complicităţii autorităţilor de atunci cu creierul operaţiunii FNI.

Afacerea care avea să păgubească peste 300.000 de români cu peste 3000 miliarde lei a fost posibilă datorită experienţei infracţionale acumulate de Sorin Ovidiu Vîntu în perioada 1992-1995.

Asta deoarece primul mare tun financiar al acestuia nu a fost FNI, ci uriaşa operaţiune comercială ilicită a speculantului de la începutul anilor ’90.

Pro TV, sub imperiul crizei: Profit EBITDA cu 65% mai mic in 2009“, anunta Daily Business:

Pro TV SA, compania de televiziune detinuta de Central European Media Enterprises (CME), a raportat in 2009 afaceri de 176,5 mil. $, in scadere cu 36% fata de 2008, si un profit EBITDA (inainte de taxe, depreciere si amortizare) de 38,5 mil. $, in scadere cu 65% comparativ cu anul precedent, au anuntat oficialii CME.

BadPolitics anunta aparitia ziarului “Manifest”, dar cu cateva coincidente ciudate:

Fostii ziaristi de la Gardianul, unul din cele patru ziare diaparute de pe piata in ultima vreme, isi negociaza in draci cu Alecu Racoviceanu pozitiile la noua gazeta cu nume ilegalist (Manifest), care ar urma sa apara pe 15 martie. La fel si site-ul.

In mare, sefii sunt cam aceeasi cu cei de la Gardianul, iar cel mai probabil si garderoba si, de ce nu, calculatoarele. Nici politica editoriala se pare ca nu va fi prea diferita, adica tunuri de presa; contra cui nu-i greu de banuit…

Intamplator sau nu, locatia este fostul sediu al Romantica, postul TV inchis de SOV. Sa fie un indiciu sau o simpla coincidenta?

Tot BadPolitics anunta reduceri de salarii la F5:

Nu a trecut bine nici doua luni din acest an si vestile rele se inmultesc dinpre trustul lui Sorin Ovidiu Vantu. De asta data vin dinspre F5, divizia de new media a grupului Realitatea Catavencu, inventia lui Dragos Stanca.

Din martie, vor fi dati afara 7 oameni de la realitatea.net, in timp ce la money.ro se reduc salariile, in procente diferite, cum se obisnuieste de ceva vreme in grup, in functie de nivelul lefurilor. Ca sunt diferente mari de la sefi la simpli angajati, este altceva. Important este ca au un loc de munca, dupa cum spune conducerea.

isrxydtuof

Share