Revista presa(rilor)

Share

Tiberiu Lovin publica “Jurnalul unei concedieri abuzive. La Adevărul“:

Ziarul Adevarul incearca sa devina nu doar numarul 1 la tiraj, ci si la mizerii. Saptamana trecuta au fost concediati alti trei angajati, fara motive clare, exact cum holdingul procedeaza de un an, povesti care au fost publicate aici de fiecare data.

De circa doua luni, fotoreporterul Maria Raluca Lazar Pop a fost sicanata repetat si restructurata la scurt timp dupa ce a notificat conducerea Adevarului ca este membra in Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, al carei lider va iesi astazi sau maine cu un comunicat despre cum a fost lasata pe drumuri in mod abuziv mama a doi copii doar pentru ca s-a inscris in sindicat.

In “Curentul“, avem un editorial de Catalin Mihuleac, numit “Vocile de mierloi ale lui Patriciu şi Vîntu“. Concluzia jurnalistului este:

Vedeţi cât avem de pierdut din pricina imobilităţii corupte de care dă dovadă justiţia din România? Oare cât ar avea de câştigat mişcarea muzicală din România, arta în general, dacă mai multe vedete ar intra la răcoare?

Mie tare mult mi-ar plăcea, de pildă, să-mi desfăt urechile cu câte un „tedeum“ interpretat de mierloiul Dinu Patriciu în duet cu Gigi Becali sau cu câte o „missă“, din care să se înalţe la ceruri vocile inconfundabile ale lui Vîntu şi Mazăre!

Salariile realizatorilor emisiunii “Dănutz SRL” au fost reduse după incidentul cu Romeo Dediu, anunta Mediafax:

“Societatea Mondofilm SRL, producător al emisiunii “Dănutz SRL”, a analizat cu toată seriozitatea incidentul ce a avut loc în emisiunea «Dănutz SRL» din 31 ianuarie 2010 şi care s-a soldat cu accidentarea uşoară a domnului Romeo Dediu.

În cadrul emisiunii din data de 7 februarie, producătorii şi-au exprimat regretul profund pentru cele întâmplate şi doresc pe această cale să-şi ceară scuze în mod oficial domnului Romeo Dediu”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Mondofilm SRL, semnat de Dumitru Moroşanu, directorul general al societăţii de producţie.

Presa rusa: Romania a devenit granita a apararii americane“, informeaza InfoRusia:

Declaratia presedintelui Traian Basescu potrivit careia Romania este gata sa gazduiasca pe teritoriul ei elemente ale scutului american antiracheta a generat reactia negativa a Moscovei, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG).

Astfel, nu numai ca a devenit mai dificila negocierea reducerii armamentului ofensiv strategic, dar, sunt in ceata,  insasi perspectivele colaborarii dintre Rusia si SUA privind crearea unui potential sistem comun de aparare aeriana.

Interviu in Business Magazin despre “Viitorul presei prin ochii unui guru: Mor ziarele?“, cu Mario Garcia:

Pe principiul ca nimic nu se pierde, totul se transforma, presa scrisa nu va fi ingropata prea curand. Va face doar schimb de locuri cu internetul, concurent in lupta de pe piata de media pentru bugetele de publicitate si pentru rolul de principala sursa de informare a publicului.

“Ziarele si revistele nu vor disparea. Internetul ca mediu de informare nu poate distruge presa tiparita”, afirma cu un optimism aproape molipsitor Mario Garcia (62 de ani), unul dintre cei mai celebri specialisti din industria media, care a regandit de-a lungul timpului designul a peste 450 de publicatii din toata lumea, printre care si Wall Street Journal – o biblie a capitalismului, cum o numeste el, pe care n-ai cum sa nu o citesti daca esti angrenat in lumea de afaceri. Nu neaga insa ca, peste cativa ani, industria media va arata cu totul altfel, si nu din punctul de vedere al designului.

Share