home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Realitatea TV viseaza ca Boc si Udrea merg la bulau

Realitatea TV viseaza ca Boc si Udrea merg la bulau

Share

Pe 22 ianuarie, Emil Boc si Elena Udrea au inaugurat Salina Turda. Un fapt de presa mic si lipsit de importanta. Dam o stire, ii aratam taind o panglica, scurte declaratii, punct.

Dar nu, de ce sa nu umflam noi cozonacul? si anume cum oare? Pai, e simplu si taraneste: unde e salina e si o ocna. Se poate sa pierdem ocazia sa titram pe sticla ca Boc si Udrea au ajuns la ocna?

Nu, desigur ca nu se poate, tentatia este prea mare si, daca maine Boc se duce cu Blaga sa inaugureze un nou tronson, ultramodern, de maxima securitate, al inchisorii de la Jilava, vom scrie negresit ca Boc si Blaga au ajuns la puscarie.

Nimic nu ne poate opri sa titram cu maxima grosolanie si fara nici o justificare logica, facand cu ochiul catre telespectatori, strengareste, atunci cand Boc si Blaga participa la un exercitiu privind o stare de urgenta, ca s-a petrecut nu-stiu-ce-sinistru ingrozitor.

Genul acesta de presa ii opreste pe adevaratii jurnalisti sa scrie despre greselile si gafele pe care le face acest guvern, orice guvern. De exemplu, in timp ce spatiul de emisie este incarcat cu astfel de dejectii, nu mai avem loc sa vorbim despre felul cum nu sunt absorbite fondurile europene.

Sau despre haosul in care se afla agentiile guvernamentale azi, de nu mai stie nimeni nici cate sunt, nici unde si cui sunt subordonate. Nici cati salariati au. Nici ce bugete.

Nu se discuta nici despre motivatiile acestei situatii, ca Guvernul Boc PD-L – PSD a incercat sa faca in an electoral reforma acestor institutii si PD-L a fost incontinuu carotat de catre PSD.

Nici ca acum procesul de reforma continua mai accelerat, iar baronii acestui sistem urla, prin intermediul Realitatea TV, de exemplu, punand in dificultate Executivul si facandu-l sa nu mai stie care ii sunt prioritatile si sa se miste ca un elefant intr-un magazin cu portelanuri si cristale.

Iar noi, in loc sa cascam ochii mari si sa incercam sa aflam ce se intampla, de ce se intampla, spre ce ne indreptam si ce ar trebui sa facem ca sa mergem spre bine, nu spre rau, ne uitam la Boc si Udrea, la tembelvizor, imaginandu-ne ce bine ar fi daca hangearliii astia doi ar ajunge la bulau, unde ni se induce ca le este locul…

Share