Revista presa(rilor)

Share

Avem niste poze de mare caracter, cu Mihai Palsu pe cand calarea caii razboiului la Ziua, pe website-ul lui Tiberiu Lovin.

Aceste poze demonstreaza cat de mult, de plenar si de multilateral a evoluat Mihai, de la inceputul anilor ’90, cand eram colegi la EvZ, cate noi veleitati si aspecte comportamentale si caracteriale insolite, pe care nu i le cunoasteam, a capatat omul: i-au crescut parul, cearcanele, mustatile, barbile si tot ce se putea face coliliu s-a facut coliliu.

Sase ziare romanesti au trecut de miercuri Prutul, in Republica Moldova“, anunta Daily Business:

Ziarele romanesti Libertatea, Jurnalul National, Adevarul, Academia Catavencu, Gazeta Sporturilor si Pro Sport sunt distribuite, din 3 februarie, in Republica Moldova, urmand sa apara in fiecare miercuri, in chioscurile Moldpresa, informeaza.

“Acest lucru s-a decis in urma unui proces indelungat de negocieri. In functie de succesul vanzarilor, vom aduce in chioscuri si alte titluri”, a declarat Maia Hohlova, sefa departamentului vanzari a Moldpresa, citata de timpul.md.

Publicatia preia din The Telegraph si “Murdoch: Continul media nu este numai regele, ci imparatul tuturor electronicelor“:

Mogulul media Rupert Murdoch a declarat ca destinul ziarelor editate de News Corporation este continutul online platit, sustinand ca imperiul media pe care il detine se afla “in varful dinastiei digitale”, aspect de pe urma caruia vrea sa profite la maximum, scrie The Telegraph.

“Continutul nu este doar regele, ci imparatul tuturor lucrurilor electronice”, a declarat Murdoch, care a anuntat schimbari majore in urmatoarele doua luni si a spus ca dorinta consumatorilor este de a avea acces la continut prin intermediul a cat mai multe dispozitive, si pentru care sunt dispusi sa plateasca.

Revista Cariere isi rareste frecventa de aparitie la o data pe luna“, anunta tot Daily Business:

Revista Cariere se transforma din publicatie bilunara in publicatie lunara, incepand cu ianurarie 2010, isi mareste numarul de pagini si gazduieste cateva rubrici noi.

Una dintre noile sectiuni – Employment – isi propune sa surprinda ipostaze din cariera unui manager, sa fie o radiografie a etapei de parcurs, cu minusurile si plusurile ei, indiferent daca se cheama promovare, demisie, revenire sau pensionare.

Aha. Dinescu fu incompatibil“, exclama ContraSens. Pentru ca pe acest subiect au scris foarte multi incepand de ieri, am ales numai unul dintre comentarii, dincolo de faptul ca textul de unde voi cita este comunicat sec:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, faptul că domnul MIRCEA DINESCU se află, începând cu data de 27.03.2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.), cât și funcţia de administrator al unor societăți comerciale.

Domnul MIRCEA DINESCU a deţinut, în perioada 1990 – 1992, funcţia de Preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. La data de 27.03.2006, domnul MIRCEA DINESCU a fost numit în funcția de membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, funcţie asimilată celei de secretar de stat.

Din punctul meu de vedere, principala problema a lui Mircea Dinescu este ca e incompatibil cu propria sa persoana.

citeste si: “Mircea Dinescu: Puteam sa fiu si editor la NewYork Times. Unde era incompatibilitatea? (Adevarul)

Jurnalistul Ionut Iamandi scrie despre “realitatea tv, ruşinea jurnalismului“:

realitatea tv devine pe zi ce trece o sumă consistentă de erori profesionale din ce în ce mai subtile. de la titlurile deplasate, inadecvate “la realitate”, umflate şi prostituant de comerciale, până la inflamările editoriale puerile şi efemere.

de la moderatorii isterici care au invadat fiecare platou până la populismul devenit regulă de abordare şi reţetă alchimică de stoarcere de audienţă.

de la instabilitatea politică revărsată peste cârma editorială până la campaniile de prost gust gonflabile şi periodice.

cea mai recentă şi subtilă abdicare de la menirea jurnalistică făcută de realitatea este “codul verde”. aparent, o cauză nobilă, pe care nu ai cum să nu o îmbrăţişezi. în “realitate”, un mod de a tăia craca de sub picioare ziariştilor. cum să mai poată ei modera o dezbatere despre încălzirea globală dacă “realitatea” şi-a asumat combaterea ei prin decret managerial şi de marketing împlântat editorial până-n prăsele?

Share