EUROVISION: Hotel FM, “Come As One” (VIDEO)

Share

Piesele de la Eurovision vin ca arestarile de la DNA: noaptea. Iata aici un text pe care cu placere il redau (aproape) integral:

E oficial: piesa “Come as one” (muzică: Gabriel Băruţa; versuri: Alexandra Ivan) va fi interpretată la selecţia naţională pentru Eurovision 2010 de trupa Hotel FM, din care fac parte atât compozitorul orădean, cât şi David Bryan, britanicul a cărui voce superbă nu poate fi înlocuită.

Piesa “Come as one” a fost masterizată într-o nouă variantă, iar azi (4 februarie) se filmează videoclipul de promovare.

Pentru Eurovision, Hotel FM vor apărea într-o formula specială de patru, cu înca doi artişti romani ca backing vocals (Marius Văduva şi Vicky Sava) şi dansatorii Mihuţ Lennon (coregraf) şi Diana Mărmăreanu. De imaginea lor se ocupă stilistul Alexandru Bar.

SURSA INFO: Alexandra & Alec

Acum se poate? Aceasta melodie frumoasa, simpla, directa nu face decat sa-mi readuca in minte ca acum doi ani ar fi trebuit sa mergem la finala Eurovision cu “Shine”, piesa formatiei suedeze Biondo. Deci: acum se poate?

De ce acum se poate si atunci nu s-a putut? Iata o intrebare care imi staruie in minte si la care astept raspuns din partea celor care se fac vinovati pentru rusinea de a nu trimite la finala europeana Eurovision din anul 2008 cantecul care merita acest lucru.

Asa cum si acest cantec, dupa parerea mea, merita acest lucru: sa ajunga la Oslo. David Bryan are o voce foarte interesanta, o combinatie intre emisia rock tipica lui Jon Bon Jovi si cantabilitatea exploziva a lui Robbie Williams, fostul membru al trupei britanice de poveste Take That.

De altfel, ar fi fost din nou o noua rusine sa nu poata sa participe David Bryan la finala Eurovision Romania pentru ca nu e roman. Chestiile acestea ultranationaliste sunt o mare tampenie cu care nu voi fi niciodata de acord.

Piesa “Come As One”, scrisa de compozitorul Gabriel Baruta, este mai dificila melodic decat pare. In primul rand ca ma asteptam, la prima ascultare, sa intre foarte rapid in ardenta si sa consume foarte direct momentul de apogeu al registrului acut pe solistica de voce, dupa pattern-ul “Shine”.

In loc de acest lucru, compozitorul a optat cu inteligenta sa dezvolte expozitia intr-un imn, care, vom vedea, prin simplitatea sa, putand fi fredonat de catre oricine, de la cimpanzeu clocotitor la om sensibil, va merge la sufletul romanilor si va fi votat categoric de fanii Eurovision.

Cred ca, in acest moment, stim deja in proportie de 90% cine si cu ce cantec ne va reprezenta la Eurovision 2010, pentru ca inca au mai ramas doua melodii necunoscute: “Searchin’ For Perfect Emotion” si “See You In Heaven, Michael”.

Indiferent de rezultatul de la Oslo, daca Hotel FM va fi pe scena in Norvegia Marina Almasan se poate considera norocoasa.

Si nu datorita ei, ci datorita gaurilor, ferestruicilor, portitelor din Regulamentul Eurovision Romania 2010, printre care niste baieti destepti au reusit sa se fofileze si, simultan, sa arunce un soi de val de vraja inexplicabila in mintile unor tipi grei, cu putere de decizie, ca Dida Dragan, de exemplu, care i-a dat lui Gabriel Baruta, pentru “Come As One”, 10.

Iata, pe fiecare dintre membrii juriului, notele pentru acest cantec frumos:

Horia Romanescu – 7

Andrei Partos – 8

Adrian Despot – 8

Titus Andrei – 9

Dida Dragan – 10

Calin Geambasu – 9

Cornel Fugaru – 10

Dana Dorian – 9

Andrei Kerestely – 10

Alexandru Catalan – 8

Sanda Cepraga – 9

TOTAL – 97 de puncte.

Aveti in linkul urmator tabelul cu notele date de juriu tuturor celor 111 piese intrate in preselectie. Asa transparenta, mai da!

Share